Packard Bell EasyNote TV44: kijelző, nyúzás és a végítélet

Egy kicsi, de nem kevésbé fontos kitérő után (ami nem mellékesen a Packard Bell notebookok garanciaidejének meghosszabbodásáról és a Windows 8 frissítés árának visszatérítéséről szólt) újból elővesszük a TV44-es EasyNote notebookot – immáron utolsó alkalommal. Korábban megkezdett blogos tesztsorozatunkban ugyanis adósok vagyunk még a kijelző vizsgálatával és egy pici nyúzással, amiről természetesen nem feledkeztünk meg.


[+]

A kijelzővel kapcsolatosan már korábban említettük, hogy a 15,6"-es TN+film panel felülete fényes, ráadásul felbontása is csak 1366x768 képpont, amin nem lepődtünk meg az árcédula láttán. Egy hordozható gép esetében viszont – pláne fényes kijelző esetében – nagy fontossággal bír a fényerő, tehát kíváncsiak voltunk a maximum és minimum értékekre is. Előbbire 205, utóbbira 16 cd/m²-es értéket kaptunk. A minimális érték kellően alacsony, hogy ne zavarja szemünket az éjszakai használat során, viszont a maximum beállítás nem kiugró, ezért kültéri használatnál, de a fényes felület és alacsony betekintési szögek miatt erős beltéri világításnál is játszani kell a fedél dőlésszögével.

A sok szempontból ideális 120 cd/m² viszont könnyen beállítható, a maximális fokozattól számítva két gombnyomással lejjebb majdnem pontosan a fenti értéket kapjuk. Ha már kéznél volt a kalibrátor, egy gyors kalibrálást is megejtettünk. Ennek eredménye nem lett rossz, de hatása kevésbé volt érezhető. Csodára természetesen nem számítottunk, ezek a panelek ennél többre nem képesek más, esetenként drágább 15,6"-es notebookokban sem.

Következett a nyúzópad. Többször említettük, hogy a TV44 mennyire robusztus, amire mérete miatt van szükség. A nyomogatás során erről tanúbizonyságot is tett, de azért vannak picit gyengébb pontjai (például a kijelző fedele), de például a touchpad és a billentyűzet környéke jobban bírja a strapát – egyes jóval drágább vékony notebookoknak vagy ultrabookoknak javára válna hasonló mértékű masszivitás. Kár, hogy a kijelző nem nyílik nagyobb szögben, ráadásul kinyitása sem könnyű, szinte elengedhetetlen a kétkezes technika alkalmazása.

Nem akarunk a TV44 alacsony árával takarózni, de mindent a helyén kell kezelni! Tény, hogy vannak jobb, gyorsabb, kisebb, szebb és masszívabb notebookok a piacon, de árához képest tisztességesen helytáll a Packard Bell gépe. Nem lesz az év notebookja, és nem is pályázik erre a díjra, viszont megfizethető, van rá két év garancia, ráadásul a Windows 8 frissítés is kvázi ingyen érkezik hozzá. És a legfontosabb, hogy új, így nem kell rettegnünk attól, hogy egy esetleg jobb, de használtan vásárolt konfiguráció egyes elemei mikor adják be a kulcsot, amik javítására/cseréjére megint lehet rálocsolni az tízezreseket. Akinek ez számít, annak mindenképp megfontolandó az EasyNote TV44.

Azóta történt

Előzmények