Hirdetés

Méretes SSD-t kínál a Macbook Airhez az OWC

Az OWC a héten új SSD-t jelentett be, melyet kifejezetten az Apple Macbook Airekhez szánnak. E termékek nagy többségében ugyan alapból SSD van, de sokak számára talán kevés a kínált tárhely, illetve esetlegesen a sebesség. A 480 GB-os Mercury Aura Pro Express 6G mindkét gondra megoldást jelent, hiszen kapacitását előbb ismertettük, az adatátviteli tempó pedig a 6 Gbps-os SATA interfész támogatásának köszönhetően akár 500 MB/s is lehet.

A SandForce vezérlőt alkalmazó megoldás a termékcsalád harmadik revíziójának tekinthető, és bármelyik SATA csatolót alkalmazó Macbook Airben elhelyezhető. Ez lényegében azt jelenti, hogy az elsőként megjelent MB003LL/A jelzésű modell kivételével az összes termék támogatott. Természetesen egyes Macbook Air modellek nem rendelkeznek 6 Gbps-os SATA vezérlővel, így ilyenkor a termék teljesítménye korlátozott lesz. Itt érdemes megjegyezni, hogy a 2011-es Macbook Air olyan vezérlőhidat használ, mely képes a 6 Gbps-os SATA meghajtókat kiszolgálni, de a beépített SSD csak 3 Gbps-os, vagyis még a legújabb modell esetében is mérhető sebességnövekedésre van kilátás. Persze SSD-kről lévén szó ez nem biztos, hogy érezhető is lesz.

A 480 GB-os OWC Mercury Aura Pro Express 6G egyetlen negatívuma az 1150 dolláros árcédulája, amin még a három év garancia sem segít. Persze a gyártó pont azt a piacot célozza meg, ahol van arra esély, hogy valaki kifizessen ennyi pénzt a termékért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés