Moduláris, rack rendszerű SATA tárolórendszert kínál az Orico X-Gear

Hirdetés

A kínai gyártó elsősorban a tárolómegoldásokban, illetve az azokkal kapcsolatos kiegészítőkben utazik, így a most bemutatott X-Gear is ezen eszközök sorát gazdagítja. A moduláris rendszer lényegében két darabból tevődik össze: a többféle (összesen 7) színben kapható, szálcsiszolt alumínium burkolattal ellátott, 2,5"-es SATA HDD/SSD-t fogadó tárolókeretből (XG-2501p), valamint az ezt befogadó, 3,5"-es rekeszbe építhető slot-in rendszerű dokkolóból (XG-3502i).


(forrás: EXPreview)

A rendszer lényege, hogy a különféle SATA interfésszel rendelkező tárolók biztonságosan hordozhatók az alumínium házban, használatukhoz pedig nem kell mást tenni, mint a mechanikus kiadóval rendelkező dokkolóba csúsztatni. Sajnos a színes házak nem rendelkeznek USB csatlakozással, pedig ez alaposan megnövelné a használhatóságot, hiszen a tárolt adatokhoz nem csak a dokkolóval rendelkező környezetben lehetne egyszerűen hozzáférni.


(forrás: EXPreview)

A dokkoló szabványos SATA adat- és tápcsatlakozást használ, így beépítéséhez nem szükséges semmilyen extra eszköz, sőt, még egy 5,25"-es beépítőkeret is jár mellé, ha házunkban nincs (szabad) 3,5"-es meghajtóhely.


(forrás: EXPreview)

A két eszköz együtt mindössze 49 kínai jüanért (nagyjából 2500 forint) kitben is megvásárolható XG-2516s típusszám alatt, míg a dokkoló és a keret külön-külön 49 és 28 jüanba (1750 és 900 forintba) kerülnek.

Előzmények

Hirdetés