OWC Mercury Accelsior PCIe SSD-k PC-hez és Mac Prohoz egyaránt

Hirdetés

Az OWC (Other World Computing) leginkább Apple Mac kiegészítőiről ismert, azonban legújabb fejlesztésük, a PCI Express slotba illeszthető Mercury Accelsior SSD kártya PC-kkel és Windows operációs rendszerrel is kompatibilis. Természetesen a termék promotálásánál a vállalat most is az Apple-t helyezi előtérbe, hiszen állításuk szerint ez az első és jelenleg egyetlen ilyen megoldás, ami bootolható Mac Pro gépekben és kompatibilis a Mac OS X operációs rendszerrel.

A gyártó egy roppant egyszerű, de a számok alapján kellően hatékony megoldást alkalmazott a Mercury Accelsior esetében. Lényegében nem másról van szó, mint egy félmagas, PCIe 2.0 x4 foglalatba illeszthető – ám valójában annál rövidebb csatlakozósorral szerelt, tehát csak x2 sávot használó – hardveres RAID kártyáról, amin két darab, mSATA-hoz hasonló foglalat található. Ezekben egy pár, MacBookokéhoz hasonló komplett, 24 nm-es Toshiba szinkron NAND flash memóriákból és LSI SandForce SF-2281/82 vezérlőchipből álló SSD tároló lapul. A SandForce vezérlő jól ismert képességei, mint a DuraWrite, ECC, wear leveling, block management természetesen ezen a kártyán is hasznosulnak. Sajnos a gyártó arról nem számolt be, hogy a RAID funkciókért melyik gyártó terméke a felelős, azonban annyit elárultak, hogy igény esetén a RAID 0 helyett RAID 1 üzemmódra is képes.

A 120, 240, 480 és 960 GB-os tárkapacitással megvásárolható tárolómegoldás kapacitástól függően 756-780 MB/s lineáris olvasási és 673-763 MB/s írási sebességet nyújt, míg a 4 kB-os blokkokon mért teljesítmény véletlenszerű írásnál és olvasásnál egyaránt 100 000 IOPS körül mozog. Az OWC a növekvő tárkapacitás sorrendjében 3 év garancia kíséretében 360, 530, 930 és 2096 dollárért adja Mercury Accelsior tárolóit, de várhatóan a kártyán található foglalatokba illeszthető SSD-ket külön is árusítani fogják a későbbi bővítés céljából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés