Mégis lesz új Apple Mac Pro, de csak jövőre

Tegnap hírül adtuk, hogy a WWDC (Worldwide Developers Conference) nyitónapján nagy csalódásunkra még csak meg sem említették a Mac Pro széria frissítését, és csak processzorerőben mutatkozott némi „fejlődés” az elérhető opciók között. Ez a hangulat persze nem csak bennünk, de világszerte megannyi emberben felmerült, az elmúlt napok történéseiből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy az Apple minden bizonnyal véget vet asztali számítógépeinek. A nagy elkeseredettség közepette Olaszországban egy grafikus animátor például petíciót nyújtott be, amelyben megemlíti, hogy a két év után kapott 133 MHz-es sebességnövekedés olyan, mintha arcon köpték volna a professzionális felhasználókat.

Azonban felröppentek a hírek, hogy az Apple-nek esze ágában sincs elkaszálni az asztali termékvonalakat, a New York Times egyik munkatársa ugyanis azt a „hivatalos” információt kapta, hogy mind a Mac Pro, mind pedig az iMac széria új variánsai már úton vannak. A pletykák és elméletek gyártása azonnal beindult, sokan egyszerű porhintésnek tartották a bejelentést, hogy ezzel csak élét akarják venni a nem túl szerencsés kommunikációnak és az abból leszűrhető üzenetnek.

Valószínűleg az Apple is érezte, hogy kezd nagyon rossz, mondhatni káros irányt venni a Mac Pro történet, ezért nem lehet véletlen, hogy napvilágot látott egy levél, amely egyenesen Tim Cooktól, az Apple elnök-vezérigazgatójától származik, vagyis a forrás több mint hiteles. Rövid írásában biztosítja a professzionális felhasználókat, hogy nem feledkeztek meg róluk, és 2013-ban „igazán nagyszerű” újításokkal és dizájnnal frissül a Mac Pro vonal, valamint a Final Cut Pro X-et is forradalmian új képességekkel ruházzák fel. Tehát úgy tűnik, még egy évet biztosan kell várni a Mac Pro frissítésre, de legalább megcsillant a fény az alagút végén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés