Kompaktsága sem csökkent az OC UK asztali PC-jének brutalitásán

A angol cég felfrissített Asteroid gépe nem igazán ismeri a kompromisszum fogalmát.

Az Overclockers UK készre szerelt asztali gépekkel is foglalkozik, és a 8Pack szériás, Meteoroid, Comet, illetve Asteroid nevezetű SFF PC-ből már csak az utóbbinak volt szüksége egy kis ráncfelvarrásra, amit az MK2 variáns bemutatásával meg is ejtettek.


[+]

A kompakt, 370 mm magas, 275 mm széles és 475 mm mély, Mini-ITX-es masina ASUS Z790-I Gaming WiFi alaplapjában a Raptor Lake generáció csúcsa, azaz egy (P-magokon 5,5, E-magokon 4,3 GHz-re húzott) Intel Core i9-13900KS processzor teljesít szolgálatot, amelyet 2 x 16 GB Corsair Dominator Platinum DDR5-5600 memóriával, egy 1 TB-os, PCI Express 4.0 interfésszel kommunikáló WD Black SN850X M.2 SSD-vel, plusz egy 4 TB-os, 2,5 hüvelykes Samsung 870 QVO SSD-vel, valamint egy 24 GB GDDR6X VRAM-mal megfejelt NVIDIA GeForce RTX 4090 videokártyával támogattak meg.

[+]

A rendszer hőmérsékleti mutatóit egyedi EK WB disztribúciós plate-ekkel és kiegyenlítőtartályokkal, továbbá D5 pumpával operáló vízhűtés tartja kordában, ami két 360 mm-es Corsair Hydro X XR7 radiátort használ, de a beltérben található ventilátorok tekintetében sem filléreskedtek a konfiguráció megálmodói, ugyanis az Aqua Computer Aquaero 6 LT USB PWM/RGB kontroller hat 120 mm-es Noctua NF-A12x15 PWM chromax.black, illetőleg egy 92 mm-es Noctua NF-A9x14 PWM chromax.black légkavarót vezérel.

[+]

Az alkatrészek energieállátásáról egy 1000 wattos, 80 Plus Platinum hatásfokra képes ASUS Loki SFX-L tápegység gondoskodik, amely természetesen eleget tesz az ATX 3.0-s szabványnak. A komponenseknek otthont adó, tükröződő felületű alumíniumház ugyancsak egyedi tervezés eredménye, és a balról ablakos kalyiba belsejét szénszálas panelek dobják fel, de ha ez nem szimpatikus, gyöngyfúvott kültakaróra, még több szénszálra, Cerakote kezelésre vagy akár full akril kivitelre egyaránt voksolhatunk.


[+]

Szinte magától értetődő, hogy a harisnyázott Pexon kábelezést is az igényeinknek megfelelően tálalják, az RGB fényekért El Wire 8 világítás felel, miközben egy-két Lazer3D és Mayhems kiegészítő igyekszik feldobni az összképet. Érdemes még megemlíteni, hogy a vashoz 64 GB RAM-ot és 2 vagy 4 TB-os WD SN850X SSD-t is kérhetünk. A garancia 3 éves időtartamra szól, az alapkiépítés ára pedig – most kapaszkodjon meg mindenki – némi apró híján 9700 font, azaz majdnem 4,3 millió forint. És hol vannak még a perifériák?

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés