Extra gombokkal ellátott markolat Sony kamerákhoz, vloggereknek

A Sony új eszköze leginkább egy szelfibotra vagy egy telefonokhoz készült gimbalra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy nem teleszkópos és nincs benne stabilizátor.

A Sony GP-VPT2BT személyében egy olyan új eszközt tisztelhetünk, mely leginkább azoknak a vloggereknek lehet érdekes, akik eddig valamilyen kisméretű tripodot használtak kamerájuk megtartására. A japánok újdonsága ugyan szintén használható tripodként, ha kihajtjuk lábait, de elsősorban az alábbi képen is látható fogásra lett tervezve, vagyis hogy stabilabban tartsuk a felénk vagy előre néző kameránkat.


[+]

A legnagyobb pluszt a markolaton elhelyezett extra gombok jelentik, melyekkel tudunk például exponálni, elindítani a videofelvételt, illetve zoomolni is, de a C1 kapcsolóra bármilyen, számunkra hasznos funkciót is ráprogramozhatunk.


[+]

Az utasítások átvitele a markolatról a kamerára Bluetooth kapcsolaton keresztül zajlik, így nem kell majd a vezetékek elrendezgetésével foglalkoznunk és a csatlakozókat sem foglaljuk le, a rögzítéshez pedig csak a minden fényképezőgépen meglévő állványmenet szükséges. Az eszköz minden újabb Sony kamerával kompatibilis, ide értendő az a6100, a6400, a6600, a7 III, a7R III, a7R IV, a9 és a9 II vázak, valamint az RX10 VII.

A GP-VPT2BT már január végétől megvásárolható lesz, árcédulájára a 140 dolláros összeg fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés