Hirdetés

JVC Everio kamerák merevlemezzel

A JVC két új digitális kamerával állt elő, amelyek tárolóeszközként egy Microdrive merevlemezt használhatnak a korábban megszokott szalag vagy DVD helyett. Az Everio elnevezésű kamerák elektronikája megegyezik, csupán formatervezésükben van különbség: a kihajtható LCD-kijelzős GZ-MC100 hosszúkás, álló házban foglal helyet, a GZ-MC200 „Shooting Design” kialakítása pedig egy marokra fogható, billenthető optikával ellátott készüléket takar.


JVC GZ-MC200

A kb. 2 megapixeles CCD-érzékelőnek köszönhetően a rögzített fényképek legfeljebb UXGA (1600x1200 pixel) felbontásúak lehetnek. Haladó felhasználók számára több manuális beállítási lehetőség kínálkozik. Mozgóképek felvételéhez MPEG-2 tömörítést használ a kamera, így a legjobb minőségű (8,5 Mbit/s bitrátájú) videóból mintegy 1 órányi anyag fér a 4 GB-os tárolóra. Ugyancsak 720x576 pixel felbontást kínál, de 5,5 Mbit/s bitráta mellett kb. 90 percnyi, 4,2 Mbit/s mellett pedig kb. 120 percnyi felvételi időt biztosít a két következő fokozat. „Eco” beállítás esetén a kamera akár 300 percnyi anyagot tud rögzíteni, itt azonban mind a bitráta (1,5 Mbit/s), mind a felbontás (352x288 pixel) kisebb. A bitráta egyébként a két jobb minőségű opciónál állandó, míg a két helytakarékosabbnál változó. Természetesen puszta hangfelvétel készítése sem okoz problémát.


JVC GZ-MC100

Az Everio kamerák 10-szeres optikai és 200-szoros digitális zoommal rendelkeznek, LCD-kijelzőjük 1,8 hüvelyk képátlójú. Az alapfelszereléshez tartozó, cserélhető 4 GB-os Microdrive a CompactFlash bővítőhelyet foglalja el, de emellett egy SD-foglalat is biztosított, így a felvételek bármilyen, kellő kapacitással bíró CF (Type II) vagy SD memóriakártyára rögzíthetők. A készülékek USB 2.0 porton csatlakoztathatók a számítógépre, a képek tévén való megtekintésére az S-Video kimenet biztosít lehetőséget. Az Everiók ismerik a PictBridge szabványt, így a JPEG tömörítésű fényképek a kompatibilis nyomtatókkal közvetlenül is kiprintelhetők.

A JVC a Cyberlink PowerProducer 2 Gold, PowerDirector Express és PowerDVD 5 alkalmazásokat mellékeli az új kamerákhoz, amelyek előre láthatóan októberben kerülnek az üzletekbe 1200 (GZ-MC100), illetve 1300 (GZ-MC200) eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés