Frissíti Media Center PC termékpalettáját a HP

A Hewlett-Packard bejelentette Media Center PC-inek új sorozatát és a Personal Media Drive elnevezésű kiegészítő tárolási megoldást.

Hirdetés

A merevlemezt tartalmazó rack önállóan is használható, bármely számítógépre rácsatlakoztatható egy USB 2.0 interfészen keresztül. Legfőbb erénye mégis az, hogy segítségével a ház felnyitása, illetve a gép kikapcsolása nélkül bővíthető a HP Media Center PC tárolókapacitása. A legfeljebb 160 GB-os rackhez a gyártó AC-adaptert, USB kábelt és meghajtót mellékel. Az eszköz a hamarosan megjelenő, a megrendelő által szabadon konfigurálható HP Media Center PC és Compaq Presario modellekben lesz elérhető, 219 dolláros áron.


HP Personal Media Drive

A gyártó egyidejűleg piacra dobja Media Center PC termékcsaládjának új sorozatát: az m1000-es Photosmart PC-k a digitális világ rajongóit igyekeznek megszólítani. Az előlapi panelbe épített 9-in-1 kártyaolvasó immár támogatja az xD kártyákat is. A ház tetején dokkoló egységet alakítottak ki, amellyel HP digitális fényképezőgépekről és kamerákról kábelek nélkül letölthetők a rögzített anyagok. A mellékelt szoftverek közül elsősorban a HP Image Zone Plus új verziója érdemel figyelmet, melynek révén a távirányítóval is vezérelhetjük a digitális fotók közötti böngészést. A gépek az MS Windows XP Media Center operációs rendszer 2004-es edíciójával kerülnek forgalomba.

A hardverválaszték a következőképpen alakul: Hyper-Threadinget támogató Intel Pentium 4 520, 540, 550 vagy 560 processzor választható 512 MB vagy 1 GB PC3200-as RAM-mal. A merevlemezek listáján 160, 200 vagy 250 GB-os Serial ATA, illetve 80, 160, 200 vagy 250 GB-os IDE felületű eszközök találhatók. Opcionálisan CD- vagy DVD-író építhető a gépbe, a videokártyák esetében pedig PCI Express vagy AGP között dönthetünk. Valamennyi típus hat USB 2.0 és legalább két FireWire porttal rendelkezik. A helyi hálózatra 10/100 megabites interfészen csatlakoznak, a multimédiás karaktert pedig tévétuner, FM rádióvevő (antennával), továbbá előlapi kompozit videokimenet, S-Video-csatlakozó és RCA audiokimenet erősíti. Az előre konfigurált Media Center PC-k 1049 dollártól, a vásárló által összeállított rendszerek 899 dollártól kezdődnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés