Őszi Apple bejelentések

Az Apple szokásos őszi keynote-ján ezúttal egy régen nem frissített modellt vett elő. Az új MacBook Air termékek elsősorban vékonyabbak lettek, hiszen 3-tól 17 mm-ig terjed a vastagságuk. Két méretben lesznek kaphatóak: 11 és 13 hüvelykes képátlóval, amikhez 1440x900, illetve 1366x768 pixeles felbontás társul. Belül nem nagy változások történtek: még mindig Core 2 Duo processzorokkal szerelik őket, se híre, se hamva a Core i CPU-knak.

[+]
[+]

A kisebbik modellbe 1,4 és 1,6 GHz-es, a nagyobbikba pedig 1,8 és 2,13 GHz-es órajelű Intel processzorok kerülhetnek. Alapesetben 2 GB DDR3-as rendszermemória biztosított, de ez duplájára is növelhető. A grafikus megjelenítést az NVIDIA GeForce 320M-je intézi, ami egyben a lapkakészlet is. A chipet a zöldek kifejezetten az Apple kérésére készítették el. A régebbi típusokkal ellentétben az új Airben SSD háttértár található, ami ráadásul a helytakarékosság miatt rögtön az alaplapra van integrálva. A tárkapacitás 64 és 128 GB lehet a 11”-es masinánál, és 128 vagy 256 GB a 13-asnál. Helyet biztosan spórolnak ezzel a megoldással, de félő, hogy egy meghibásodás az egész alaplap cseréjét vonja így maga után, ami viszont nem tűnik túl költséghatékonynak.

[+]
[+]

A notebookok tömegéből is sikerült lefaragni, így az újdonságok 1,06 és 1,32 kilogrammosak lettek. A trackpad méretét megnövelték, és a többi készülékben már bevált nagy precizitású, multi-touch-os üveg megoldással váltották a régi megoldást. Bekerült a gépbe a nagy felbontású Facetime webkamera is. A modellek akkumulátora 5 és 7 órás működést biztosít. A Mac OX X Snow Leopard operációs rendszerrel és iLife szoftvercsomaggal rendelkező 11”-es és 13”-es Apple MacBook Airek kezdőára 1000 és 1300 dollár lesz. Hazánkba várhatóan egy-másfél hét múlva érkeznek, akkor fognak kiderülni az itthoni árak is.

[+]
[+]

A mobil masinák mellett bemutatkozott az Apple következő, sorrendben immár a nyolcadik kiadású operációs rendszere, az OS X Lion, amely tartalmazni fogja a Launchpadot és a Mission Controlt, a programok teljes képernyős módban is megnyithatók, lesz automatikus mentés és a Macekre is érkezik az AppStore, illetve a FaceTime. A Lion érkezése 2011 nyarára várható, viszont az AppStore már 90 nap múlva elérhető lesz Snow Leopardra is.

Megérkezett a iLife! 11-es kiadása is, amelyben megtalálható a frissített iPhoto és iMovie 11, a Garageband 11, az iDVD, az iWeb, valamint az új Book is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés