Óriási kép kivetítésére képes projektort fejlesztett az Optoma

Hirdetés

Egyértelműen az otthoni mozizás szerelmeseit célozza meg most bejelentett termékével az Optoma. A Full HD felbontásra képes modell a gyártó állítása szerint akár 190 hüvelyk átmérőjű kép megjelenítésére is használható. Persze az kérdéses, hogy a valóságban mennyire élvezhető az így kivetülő tartalom.

Optoma HD23
Optoma HD23

A DLP képalkotási eljárást használó modell maximális fényereje 2500 ANSI Lumen, ami igencsak középkategória, a legnagyobb elérhető kontrasztarány pedig 5000:1. Zajszintje 29 decibel, aminél azért van halkabb vetítő is a piacon. Ez már egyébként hallható működést jelent. Ha az ember elszundít, és a közelében van egy bekapcsolt HD23, akkor talán alvászavart is okoz.

A háromkilogrammos megjelenítő támogatja a 24p-s lejátszást, így téve tökéletesebbé a mozizás illúzióját. Rendelkezik két HDMI 1.3-as csatlakozóval, viszont a saját hangsugárzókat, illetve a médialejátszót kispórolta belőle a gyártó. A trapézkorrekció szerencsére nem hiányzik, de ez ma már egy ilyen kategóriájú eszköznél alapelvárás. Maximális fogyasztása 220 watt, a lámpa élettartama pedig 4000 óra.

Az első információk már tavaly ősszel napvilágot láttak a termékről, viszont a boltokba 1200 dolláros árcédula kíséretében csak a közelmúltban került.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés