Elképesztően nagyot nőhet idén az OLED tévék piaca

50 százalékos bővülésre számítanak az elemzők, és az is kiderült, hogy tavaly ki uralta az iparágat.

A DigiTimes jelentése szerint a tavalyi évben összesen körülbelül kétmillió OLED televíziót értékesítettek, amelynek háromnegyedét az LG készülékei tették ki. A technológia motorjának számító dél-koreai konszern tehát döbbenetes mértékben uralja ezt az iparágat, annak ellenére, hogy rajtuk kívül már tucatnyi cég kínálatában találhatók meg az ilyen típusú készülékek. A második helyet egyébként a Sony foglalja el 200 000 eladott televízióval, de árnyalja a képet, hogy a japán vállalat mindössze egyetlen szériával és két modellel hozta össze ezt az eredményt.


[+]

A DigiTimes elemzései szerint az idei évben elképesztő ütemben növekszik majd az OLED televíziók piaca. Ötven százalékos, azaz egymillió darabos bővülésre számítanak, amivel persze a technológia még mindig jelentősen elmarad majd a nagy rivális LCD eljárástól, hiszen abból – az előrejelzések érelmében – idén várhatóan 243 millió darab fogyhat. Ugyanakkor amíg a LED LCD gyakorlatilag stagnál, addig láthatóan az OLED-ben még van tartalék.

Tarolt az LG az OLED tv piacon
Tarolt az LG az OLED tv piacon [+]

A szakértők arra számítanak, hogy az LG tovább dominálja az iparágat közel 2 000 000 eladott készülékkel, második helyen marad a Sony félmillió modellel, és őket követi majd a Panasonic, a Grundig, illetve a kínai gyártók.

Előzmények

Hirdetés