Hirdetés

Sony S1, S2: androidos tabletekkel dupláz a vállalat

A Sony sem szeretne kimaradni a tablet őrületből, így két géppel is készülnek. Az S1 és S2 kódnevű termékek alapja közös, azaz a számításokat az NVIDIA Tegra 2 SoC látja el. Ennél több adat még nem látott napvilágot, de a szokásos konfiguráció várható LPDDR2 rendszermemóriával, illetve flashalapú adattárolóval. Mindkét gépen lesz Wi-Fi és 3G/4G kommunikációs lehetőség az operációs rendszer szerepét pedig az Android 3.0 tölti majd be.

Sony S1 kódnevű tablet Sony S1 kódnevű tablet
Sony S1 kódnevű tablet [+]

Az S1-es modell kinézete hasonlít a legjobban a manapság kelendő tabletekre. A gépezet egy 9,4 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőt tartalmaz, a kialakítása pedig nagyon érdekes, hiszen a termék úgymond vastagodik, ami a Sony szerint a kényelmet szolgálja. Az tény, hogy a kivitelezés nagyon igényes, de a funkcionalitás szempontjából eddig a vékony dizájn számított nyerőnek. Az S2-es termék érdekessége, hogy összecsukható, így két darab 5,5 colos érintésérzékeny megjelenítőt alkalmaz.

Sony S1 kódnevű tablet
Sony S1 kódnevű tablet [+]

A Sony az S1-et főleg egy multimédiás tabletnek ajánlja, míg az S2 inkább az UMPC koncepciójának reformja. A japán vállalat újdonságaival természetesen elérhető lesz a Qriocity zene- és videoszolgáltatás, illetve a PlayStation Suite rendszer, ami lényegében egy hivatalos PlayStation One emulátor.

Sony S2 kódnevű tablet Sony S2 kódnevű tablet
Sony S2 kódnevű tablet [+]

Az S1 és S2 kódnevű termékek érkezéséről még nincs hír, és az árazás sem tisztázott, de rendre 600, illetve 700 dolláros árcédula várható.

Sony S2 kódnevű tablet
Sony S2 kódnevű tablet [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés