Ütős OCZ SSD-k jönnek mSATA felülettel

Az OCZ komolyan gondolja, hogy SSD nagyhatalommá válnak, így egyre nagyobb szeletet szeretnének ebből a piacból. A vállalat ezen a héten azt is kijelentette, hogy a szegmens legnagyobb részesedésével rendelkeznek. Erre független piackutatást nem találtunk, de tény, hogy a cég SSD tárolókból származó bevétele – a legfrissebb negyedéves jelentés értelmében – 252%-kal növekedett éves szinten. A vállalat szoros viszonyt ápol az OEM-gyártókkal, és az új Deneva 2, illetve Intrepid nevű, mSATA interfészre köthető SSD-k is ide érkeznek. Azon belül is az előbbi a mobil, míg az utóbbi kisméretű, vállalati környezetbe szánt termékekbe.

A Deneva 2 SandForce vezérlőre épít, amely 20 nm-es osztályú MLC NAND flash chipeket hajt meg. A termék MTBF üzemideje kétmillió óra lehet, továbbá rendelkezik TRIM támogatással, és 4 kB-os véletlenszerű írás esetén 80 000 IOPS lehet a teljesítménye. Az adatátviteli tempó elérheti az 550 MB/s-ot is.

OCZ Deneva 2
OCZ Deneva 2

Az Intrepid nevű SSD már Indilinx vezérlőt használ, és támogatja az Arowana Flash Transition Layer technológiát, mellyel szekvenciális írás során jelentősen növelhető az adatátviteli tempó, és az IOPS teljesítmény. Emellett szintén extra az Ndurance technológia, ami a 20 nm-es osztályú MLC NAND flash chipek tűrőképességét növeli.

Az OCZ már szállítja az újdonságokat az OEM-gyártók számára, így hamarosan elkészülnek az első termékek, melyek a fenti újdonságokra építenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés