Nyomtatóevolúció HP módra

Egy ötéves fejlesztési projekt eredményéről adott hírt a HP. A legújabb tintasugaras nyomtatási technológia alapja egy új, fotolitográfiai eljárással kialakított nyomtatófej, amelyen egy négyzethüvelyknyi területen akár 3900 vagy több miniatűr fúvóka is elhelyezhető. Az új fej előnyei a felhasználók számára a nyomtatási sebesség növekedésében, a minőség javulásában és a fajlagos költségek csökkenésében mutatkoznak meg, míg a gyártó egy jobban skálázható technológiát tart a kezében, melynek segítségével rugalmasabban és a pótlólagos fejlesztési költségek leszorításával alakíthatja termékválasztékát.

Hirdetés

A HP az új nyomtatófej módosítása révén közvetve más nyomtatási jellemzőket befolyásolhat, így az mind a minőségre kihegyezett fotónyomtatók, mind a sebességet előtérbe helyező irodai printerek alapjául szolgálhat. A méret növelésével megnövelhető annak a sávnak a szélessége, amelyet a fej egy áthaladás során lefed, így fokozható a sebesség. A fúvókák számának (sűrűségének) növelésével a felbontást lehet javítani, míg az egy fejhez kapcsolt festékpatronok gyarapításával a színtartomány bővíthető.


Photosmart 8250

Az új technológiával egy 10 x 15 cm-es fotó a leggyorsabb üzemmódban akár 14 másodperc alatt elkészíthető, ugyanakkor a HP nem csupán a tintasugaras fotóprinterekkel tartja összemérhetőnek az új generációs eszközöket; közlése szerint a kis- és középvállalkozásoknak szánt, belépőszintű színes lézernyomtatók is hátrányba kerülhetnek mind a sebeség, mind az egy lapra eső költségek terén.


Photosmart 3310 All-In-One

Az újfajta nyomtatófej elsőként a Photosmart 8250 jelzést viselő készülékben kap helyet, amely már ebben a hónapban piacra kerülhet, ára az Egyesült Államokban 199 dollár lesz. A printer optimalizálással maximum 4800x1200 dpi felbontást nyújt, hat külön cserélhető tintapatront tartalmaz, USB 2.0, illetve PictBridge porttal és 5 az 1-ben kártyaolvasóval rendelkezik. Ezt ősszel a Photosmart 3000-es sorozatú All-In-One multifunkciós készülékek követik 299-399 dolláros áron, valamint az irodai felhasználásra szánt Officejet Pro K550 érkezése várható. A bejelentéssel egyidejűleg a gyártó több új hordozható fotóprinterről is hírt adott, melyekről forgalomba kerülésük alkalmával lapunk is be fog számolni.


Officejet Pro K550

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés