Lézerprinteres All-In-One készülék a HP-től

A HP nemrég két multifunkciós irodai készüléket vezetett be a piacra, amelyek szkennerként, színes fénymásolóként és nyomtatóként használhatók, és a kisebb kategória tintasugaras megoldásával szemben színes lézerprintert tartalmaznak. A Color LaserJet 2820 All-In-One ajánlott fogyasztói ára 250 ezer forint, míg faxmodemet és 7 az 1-ben memóriakártya-olvasót tartalmazó nagytestvére, a Color LaserJet 2840 mintegy 300 ezer forintért szerezhető be.

A berendezések lézernyomtatójával percenként 19 fekete-fehér vagy 4 színes A4-es nyomat készíthető. A felbontás monokróm dokumentumoknál 1200 dpi, színeseknél 600 dpi, aminek minőségét az ImageREt 2400 technológia hivatott javítani. A havi terhelhetőséget a gyártó 30 ezer oldalban adja meg, ami átlagos a kisebb irodák, munkacsoportok általi felhasználásra szánt termékek között. A kellő teljesítményt egy 264 MHz-es processzor és 94 MB (224 MB-ig bővíthető) memória szolgáltatja.

A síkágyas, automata lapbehúzóval ellátott szkenner CCD érzékelője 1200x1200 dpi optikai (max. 19200x19200 dpi interpolált) felbontást és 24 bites színmélységet biztosít. A fénymásolás standard felbontása 600 dpi, sebessége a printer sebességéhez igazodik. Másoláskor a dokumentum méretét 25 és 400 százalék között lehet skálázni, és mód van több oldal egymás mellé másolására is.

A 2840-es modellbe épített kártyaolvasó CF (Type I, II), xD-Picture, SD, MS, MS Pro, SM és MMC formátumú flash tárolókat kezel legfeljebb 2 GB kapacitásig. A lapadagoló a 2840-esnél 125 plusz 250 darab A4-es papírt fogad, a második rekesz a kisebbik típusnál opcionális. Mindkét új készülék támogatja a HP PCL6, illetve a PostScrit Level 3 nyomtatónyelveket. PC-re és Macintosh gépekre USB 2.0 interfészen kapcsolhatók, hálózati csatlakoztatásukra a beépített 10/100 megabites JetDirect Ethernet-adapter ad módot. A gyártó a HP Director és Image Zone szoftvereket mellékeli új berendezéseihez.

A HP multifunkciós (MFP) eszközeivel kapcsolatban egyébként éppen a napokban látott napvilágot az a hír, mely szerint a gyártó kiszáll a nagy teljesítményű, percenként több mint 50 oldal kinyomtatására képes MFP-k piacáról. Ezek forgalma elmaradt a várakozásoktól, így a LaserJet 9055, 9065, 9085 és C9850 képviselte termékvonalba a HP nem invesztál több pénzt, és felbontja a gyártásukra a Konica Minoltával kötött megállapodást. Ezzel szemben a kisebb All-In-One készülékek igen kelendőnek bizonyultak, forgalmuk a várakozásokat három-négyszeresen haladta meg egyes piacokon, így a vállalat inkább erre a szegmensre kíván koncentrálni.

Ha a nagyteljesítményű gépek iránt mégis jelentős kereslet mutatkozna, a HP a raktárkészlet kiárusítása után a Konica Minolta termékeivel elégíti ki partnereit, miközben a terméktámogatási feladatokat továbbra is maga viseli. Piaci elemzők nem zárják ki, hogy később újra megjelennek a csúcsteljesítményű MFP-k a HP kínálatában, ám ez ebben az évben már aligha következik be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés