Sportossá vált Kyocera nyomtatók a környezet védelmében

Az egyre terjedő világméretű szemlélet szerint a különböző irodai berendezéseket vásárló cégek már  nemcsak a költséghatékonyságot, hanem a környezetszennyezéssel kapcsolatos szempontokat is figyelembe veszik. Ezzel párhuzamosan az elit irodák egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a dizájnnak. A Kyocera ezeket a szempontokat próbálta ötvözni legújabb termékében, amelynek külalakját a Porsche szakemberei tervezték. A híres 911-es sportautó alkotói ma már nem csak kocsik tervezésével foglalkoznak; repertoárjukban több más, így az informatikai eszközökkel kapcsolatos tervezési feladat is szerepet kap.


A Kyocera FS-720 és FS-820, illetve FS-920-as nyomtatója nem csak a külcsínben, de tartalomban is felveszi a versenyt más printerekkel. A gyártó elsősorban termékei környezetbarát üzemelésére igyekszik felhívni a figyelmet az alacsony kellékanyag-felhasználás hangsúlyozásával. A Kyocera által fejlesztett technológia a fentebb említett három modellnél lehetővé teszi az akár 3 Ft/lap-os nyomtatási költség elérését, amivel igen nehéz versenyre kelni a kategóriájában. Mindezek mellett a használat során keletkezett hulladék (kiürült toner, egyéb alkatrészek) arányaiban jóval kevesebb a konkurens gyártók termékeinél tapasztaltaknál, így összességében a Kyocera nyomtatói kevésbé terhelik a környezetet, és nem utolsósorban a felhasználó pénztárcáját.

A három nyomtató alapvetően a nyomtatás minőségében, illetve sebességében különbözik egymástól, ezen kívül a percenként 18 lapot nyomtató FS-920-as modell összesen hat nyomtatási leírónyelvet ismer, ezzel a nyomtató gyakorlatilag minden programkörnyezetben használható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés