Nyolccsatornás hangkártya DTS- és Dolby-támogatással

Talán kevésbé közismert, de a Club 3D jó ideje nem csupán videokártyákat árul, hanem tévévevők és hangkártyák is kaphatók e márkanév alatt. A cég legújabb hangkeltője, a Theatron Agrippa DTS 7.1 komolyabb hangszórórendszerrel, illetve házimozis erősítővel rendelkezők számára is érdekes lehet.

Hirdetés

A C-Media CMI8770 lapka köré épülő kártya támogatja a valós idejű DTS és Dolby Digital kódolást. Az előbbi szabványcsaládból a Connect, Neo:PC, HDA, Interactive és ES formátumokat ismeri, a Dolby Digital pedig a ProLogic II/IIx, Surround EX, Digital EX, Live, továbbá a sztereó hangszórókon, illetve fejhallgatókon virtuális térhangzást előidéző Virtual Speaker és Headphone technológiákkal használható. A leírás szerint garantált az EAX 1.0/2.0, A3D 1.0 és Direct Sound 3D szabványokkal való kompatibilitás is, azaz például játékok is megszólalnak a házimozis hangfalszetten.

A kártya belső részén CD-audiobemenet, AUX bemenet, SPDIF és MIDI portok találhatók, a külső csatlakozók sorában pedig vonali bemenet, mikrofonbemenet, 7.1 csatornás analóg kimenet, valamint koaxiális és optikai SPDIF kimenetek állnak rendelkezésre. A PCI csatolós kártyához Windows 2000, XP, MCE és Vista operációs rendszerekkel együttműködő meghajtóprogramokat mellékelnek. A Theatron Agrippa DTS 7.1 ajánlott kiskereskedelmi ára 69 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés