USB csatolós hangkártya (nem csak) amatőr zenészeknek

Ismét amatőr zenészekhez, házi stúdiót vagy csak egy igényesebb PC-s hangrendszert barkácsolókhoz fordul a TerraTec. A német gyártó korábbi DMX 6Fire 24/96 hangkártyájának örökébe lép a kívül-belül megújult DMX 6Fire USB, melyet nevéhez híven nem PCI kártyaként, hanem noteszgépekhez és asztali PC-khez egyaránt hozzákapcsolható, USB 2.0 csatolós külső egységként készítettek el.

Az új audioeszköz elődjénél precízebben dolgozik, analóg-digitális és digitális-analóg átalakítói egyaránt 24 bitesek és 192 kHz-es mintavételezést használnak, jel/zaj arányuk a specifikáció szerint többségében 114 dB, csak két bemenetnél csökken 105 dB-re. Mikrofon XLR vagy 6,3 mm-es jack dugóval köthető rá a dobozra, lehetséges 48 voltos fantomtáplálás és –20 dB-es eltolás (pad) is, a jelszint, akárcsak a hangszer csatlakozását szolgáló bemenetnél, itt is külön szabályozható. A bemenő jel monitorozás céljából közvetlenül a kimenetre továbbítható; van külön fejhallgató-csatlakozó és MIDI port is.

Nem csak zenészek vehetik hasznát a DMX 6Fire USB-nek, melynek Phono bemenete és előerősítője bakelit lemezek digitalizálását teszi lehetővé. Emellett támogatja az 5.1 csatornás surround hangzást, és sztereó jeleket is fel tud keverni, így házimozizáshoz is alkalmas. Analóg csatlakozói mellé SPDIF be- és kimeneteket kapott, mindkét irányban használható optikai és koaxiális interfész egyaránt. A TerraTec sokoldalú eszköze 249 eurós ajánlott áron kerül piacra, de akár 40–60 euróval olcsóbban is hozzá lehet jutni számos internetes üzletben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés