Hirdetés

Egy hét múlva befut az NVIDIA Shield. Biztosan, vagyis állítólag...

Nem mondható zökkenőmentesnek az NVIDIA Androidot futtató saját márkás játékkonzoljának a rajtja, amiről minden technikai paraméterét részletesen leírtunk korábban, valamint a mögötte húzódó újfajta üzleti koncepciót is alaposan kiveséztük. A gyártó első körben június hónapra ígérte a pittyegős játékgépek modernizált, 21. századi mutációját, majd ezt az időpontot később június utolsó napjaira pontosította – amiből végül június 27-i céldátum lett. Ennek ellenére a vállalat az utolsó pillanatban, gyakorlatilag a rajtot megelőző órákban fújta le az értékesítést egy mechanikai komponens hibájára hivatkozva, és lökte át júliusra a megjelenést, további konkrét időpont megjelölése nélkül.

Az NVIDIA legfrissebb hivatalos közleménye szerint viszont már nem kell sokáig várni, megtették a szükséges lépéseket a hibák kijavítására, így a hivatalos rajt időpontjának 2013. július 31-ét jelölték meg, ami most is csak az Egyesült Államok és Kanada piacaira érvényes. Feltéve, hogy nem csúszik újabb hiba a számításokba, de vélhetően a gyártó nem engedhet meg magának egy újabb halasztást, pláne nem hardvert érintő okra hivatkozva, ez ugyanis a vásárlók termékbe és gyártóba vetett bizalmának megingatását jelentené (ha eddig még nem történt volna meg). Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ez a fajta megjelenés előtti visszahívás sokkal kevésbé érinti érzékenyen a vásárlókat és a gyártót, mint amikor az értékesített termékek hibásodnak meg egymás után, ezzel garanciális ügyintézések lavináját zúdítva az érintettekre.

A késés az árat nem befolyásolja, a vásárlók egységesen 299 dollárért juthatnak hozzá az NVIDIA Tegra 4 platformra épülő 5"-es érintőképernyővel szerelt, kagylószerű, és egyben a konzolok kontrollerét idéző kialakítású hordozható játékgéphez. Ez az ár 50 dollárral alacsonyabb, mint ami a kezdeti tervekben szerepelt. Akik az előrendelést választják, azok az árban most nem kapnak további kedvezményt, viszont egy egyedi Shield pólóval gazdagodnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés