Az NVIDIA is reagált a GeForce driverrel kapcsolatos botrányra

A vállalat pontosan behatárolta, milyen adatokat osztanak meg a partnereikkel.

Az elmúlt héten robbant ki a médiában a GeForce driver telemetriájáról szóló minibotrány, amit pár napja megpróbáltunk helyretenni. Az NVIDIA sem nézte tétlenül az eseményeket, így kiadtak egy félhivatalos közleményt a GeForce fórumon belül, ami pontosít pár dolgot.

Az adatgyűjtést a cég sem tagadta, hiszen ez a végfelhasználói licencszerződésnek is a része, így korábban is felvállalták ezt. Ami viszont lényeges adalék, hogy a GeForce Experience program által gyűjtött személyes adatokat az NVIDIA harmadik félnek nem adja ki. Ennek egyébként a végfelhasználói licencszerződés sem mond ellent, hiszen az eléggé általánosan fogalmaz az adatok kezelésére vonatkozóan, így nem lehet pontosan behatárolni, hogy a begyűjtött adatokkal ténylegesen mi lesz. Ugyanakkor az NVIDIA elismerte, hogy a felhasználói szintű információk a cégen belül maradnak.

Az NVIDIA azonban fenntartja a jogot, hogy csoportos szintű információkat osszon meg a partnereivel. Ez azt jelenti, hogy a felhasználói adatokat begyűjtik, csoportosítják azokat különböző fontosabb szempontok alapján, és az ezekre vonatkozó adatok kerülhetnek megosztásra a partnerekkel.

Az NVIDIA hangsúlyozta, hogy ez az első GeForce Experience verzió óta így megy, csak a 3.0-s verzió valós időben gyűjti az adatokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés