Az NVIDIA pingpong stratégiára vált a Tegráknál

Az NVIDIA a Tegra rendszerchipek fejlesztését szeretné kiszámíthatóbbá tenni, így Jen-Hsun Huang az EXPreview számára elmondta, hogy egyfajta pingpong stratégiára váltanak.

Hirdetés

A vállalat elnök-vezérigazgatója szerint az egyes váltásoknál nem cserélnek majd mindent le, vagyis a három fő fejlesztési szempontnak számító gyártástechnológia, processzor és integrált grafikus vezérlő közül mindig csak maximum kettő fog módosulni. Ez tehát azt jelenti, hogy például egy új generációs Tegra esetében, ha módosul a gyártástechnológia és a processzorrész, akkor az IGP már nem. Ha esetleg módosul a processzorrész és az IGP, akkor a gyártástechnológia nem, ha pedig az IGP és a gyártástechnológia fejlődik, akkor a processzorrész marad érintetlen.

Ez az irány nyilvánvalóan a kockázatok minimalizálását szolgálja, mivel mindent újítani nem feltétlenül kifizetődő, ugyanis növeli annak az esélyét, hogy a fejlesztés során az új lapka problémákba fut, így ezek megoldásáig el kell tolni a megjelenést, vagy rosszabb esetben a teljes projektet érdemes törölni.

A stratégia azt is jelenti, hogy évente jön majd új Tegra SoC, ugyanakkor teljes megújulás csak kétévente lesz.

Előzmények

Hirdetés