GPGPU-s gyorításra épít a Juno okossütője

A Juno és az NVIDIA furcsa termékkel állt elő, amire talán senki sem gondolt, hogy szükségszerű lehet. Márpedig úgy néz ki, hogy az okossütő ötlete nem elvetendő, a GPGPU-s gyorsításra épített rendszeré pedig pláne nem. A June Intelligent Oven alapja ugyanis egy NVIDIA Tegra K1 SoC, amelynek integrált grafikus vezérlője gondoskodik különböző, leginkább képi adatok feldolgozásáról. Ez adja a sütő úgymond eszét, vagyis a rendszer egy beépített Full HD-s kamerán keresztül így képes felismerni a behelyezett ételeket, majd egy adatbázis alapján tudni is fogja, hogy meddig kell azt sütni.

Hirdetés

Az adatbázis folyamatosan frissíthető az interneten keresztül, sőt a Wi-Fi hálózatra rákötve ezt a procedúrát a rendszer önmagától elvégzi. Az étel súlyát is képes meghatározni a sütő, így a rendszer egy viszonylag teljes képet kap arról, hogy mit kell sütnie, és eszerint állítja be a hőfokot is. Ez kiegészíthető még egy hőmérővel, ami a nehezebben süthető nagyobb, egész húsok esetében lehet hasznos.

A June Intelligent Oven része még egy 5 colos érintőképernyő, ami természetesen manuális vezérlésre ad lehetőséget, amellett persze, hogy a sütő segíti a felhasználót. A beépített kamera egyébként okostelefonra és tabletre közvetíti a képet, így nem szükséges kimenni megnézni az ételt elég előkapni a csatlakoztatott ultramobil eszközt és látható az aktuális állapot.

A June Intelligent Oven a következő év tavaszán lesz elérhető, de addig is előrendelhető lesz a hivatalos weboldalon keresztül méghozzá 1495 dollárért 95 dolláros előleggel. A végleges bolti ár már sokkoló lesz, mivel 2995 dollárt kell majd érte fizetni, ha az előrendelés lehetőségéről lemondunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés