2019. augusztus 25., vasárnap

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

NVIDIA: ismét párra talál az nForce

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: X-bit labs

Az integrált grafikus maggal rendelkező nForce3 ismét kétchipes lapkakészlet lesz.

Hirdetés

Az X-bit labs híradása szerint az NVIDIA rövidesen ismét déli és északi híd lapkákból álló chipsettel jelentkezik. A vállalat az Athlon 64 processzorokat támogató nForce3 esetében korábban a két alaplapi vezérlő funkcióit egyesítő egychipes megoldást részesítette előnyben, ám grafikus magot tartalmazó chipjének esetében visszatér a hagyományos modellhez.

A jelenleg CK8-04/Pro néven ismert Athlon 64-es lapkakészlet integrált grafikus maggal rendelkező változata két chipből áll majd: egy DirectX 9.0-kompatibilis IGP-ből és egy MCP-ből. A lapkakészlet a hírek szerint támogatja az 1 GHz-es sebességű HyperTransport kapcsolatot, a PCI Express x16 és 1x kártyákat, valamint Serial ATA-vezérlővel és Azalia (High Definition Audio) kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

A CK8-04/Pro MCP állítólag önmagában is teljes értékű lapkakészletként funkcionál, kizárólag a grafikus maggal rendelkező változata lesz kétchipes megoldás. Utóbbi végleges specifikációi még nem ismertek. A chipset sorozatgyártása a harmadik negyedévben kezdődik meg.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.