Egyedi lapkákat tervezne az NVIDIA?

A Reuters több forrásra hivatkozva állítja a friss üzletág létrejöttét.

A Reuters friss riportja szerint az egyedi lapkák tervezésére szakosodó divízió létrejöttén dolgozik, amelyet egyelőre egyetlen potenciális érintett sem hajlandó megerősíteni, de vannak erre utaló nyomok.

Az egyik fő terület az egyedi AI lapkák tervezése lehet, hiszen erre a piacra az NVIDIA eléggé általános megoldásokat kínál. Ezek ugyan nem rosszak, de már az OpenAI vezetője is arról beszélt, hogy nem hatékonyak, így inkább saját gyorsító tervezésében gondolkodnak.

A probléma alapvetően annyi, hogy az NVIDIA még mindig inkább GPU-kat tervez, mint specifikus AI gyorsítókat, így olyan áramkörök tömkelege van a lapkákban, amelyek nem igazán hasznosak a gépi tanulás tréning és következtetés szakaszánál. Ha viszont a vállalat egyedi megrendeléseket teljesítene, akkor ezeket ki tudnák műteni a rendszerből, hiszen az adott lapka teljesen specifikus igényeket szolgálna ki.

Az üzletág esetleges létrejötte által megcélzott szegmensben elsődlegesen a Broadcom és a Marvell ügyködik, mindkét vállalat aktívan tervez adatközpontokba szánt egyedi dizájnokat. Elvileg az autóipar és a konzolpiac is meg lenne célozva az NVIDIA potenciális divíziója által, de ezek kevésbé fajsúlyos területek, és itt azért a szoftverkörnyezet tekintetében is egy hatalmas nyitást kellene eszközölnie a zöldeknek, hogy a potenciális érdeklődőknek ne legyen nagyon megkötve a kezük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés