Hirdetés

NVIDIA: van ellenfele az AMD Radeon HD 4770-nek

Hirdetés

A tegnap elstartolt Radeon HD 4770-re az NVIDIA – a várakozásoknak megfelelően – nem tervez választ a közeljövőben, azonban a zöldek marketingesei bejelentették, hogy van ellenfele az új AMD versenyzőnek. A közlemény szerint az NVIDIA alaposan tanulmányozta a nép kártyájának kikiáltott Radeont, és arra a következtetésre jutottak, hogy a vörösök 512 MB-os rendszere átlagosan olyan teljesítményre képes, mint a szintén 512 MB-os GeForce GTS 250.


Vörös sarok: AMD Radeon HD 4770 (az MSI tálalásában)

Az NVIDIA az idei CeBIT-en mutatta be előbb említett kártyáját, mely a népszerűbb webáruházak árlistájában 120 és 135 dollár közötti áron kapható. Ezért a vállalat azonnal közölte a partnerekkel, hogy a GeForce GTS 250 esetében árcsökkentésre van szükség, az új árcédulára pedig 100 és 110 dollár közötti értéket képzeltek a zöldek. A partnerek azonban nemleges választ adtak a közleményre, és az árváltozást csak feltételekkel hajlandók végrehajtani. A kiszivárgott információk szerint a gyártók között nagy az egyetértés, és a legfontosabb követelésük, hogy az NVIDIA az új árral keletkező veszteségeket az utolsó centig állja, beleértve a még raktáron lévő termékeket is. A zöldek ezt egyelőre nem hajlandók megtenni, így a GeForce GTS 250 úgy lesz a Radeon HD 4770 ellenfele, hogy drágább annál. Ez persze érdekes helyzetet generál, hiszen a kártyák fogyasztói ára rendkívül egyértelmű szempont a teljesítmény összehasonlításánál, így a szaksajtót jó eséllyel hidegen hagyja az NVIDIA véleménye, és továbbra is az ár alapján fogják a végleges konklúziót levonni.


Zöld sarok: NVIDIA GeForce GTS 250

Érdekeség, hogy az AMD partnereinél sem teljes az egyetértés a Radeon HD 4770-et illetően, így a termék az előzetesen ajánlott 99 dolláros árnál várhatóan valamivel drágább lesz. A legfrissebb jelentések szerint az árszint 100 és 110 dollár közé fog esni. Természetesen ez még mindig olcsóbb a GeForce GTS 250-nél, és a helyzetet az AMD valószínűleg pár hét alatt stabilizálja. A problémákat egyébként az okozhatja, hogy a Radeon HD 4770 az eredeti pozíciójához képest túl jól sikerült, így a gyártók félnek, hogy a korábbi Radeon HD 4830 és HD 4850 kártyákat csak nagy nehézségek árán sikerül majd értékesíteni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés