Notebookokkal frissít az Origin PC

Az amerikai vállalat két új modellt is piacra dobott, bár brit kutatók még mindig keresik az eltéréseket.

Hirdetés

A nem is olyan rég a Corsair tulajdonába került, főleg asztali számítógépeiről ismert Origin PC két új notebookot is bemutatott, amelyek az EVO17-S és NT-17 jelöléseket kapták. Sokáig böngésztük az újdonságok termékoldalát, de mindössze annyi különbséget találtunk, hogy a workstationként nyilvántartott NT-17-be kérhetünk külön TPM 2.0 modult, míg a gamer kategóriába sorolt EVO17-S esetében ez az opció nem elérhető – ennek értelmében a továbbiakban egy eszközként hivatkozunk a két gépre.


[+]

A rendeléskor választható mintázatú fedlapot is magába foglaló házban egy Intel Core i7-10875H processzor dolgozik, választástól függően 8-32 GB memória és két adattároló társaságában. Utóbbiak esetében több Corsair és Samsung gyártmányú, SATA vagy NVMe SSD közül válogathatunk, de a hosszú opciós lista a kijelzővel kapcsolatosan is igaz. A 17,3 hüvelykes képátló természetesen (a modellnévhez hűen) adott, ezen belül azonban négy lehetőségünk is van: választhatunk 144, illetve 240 Hz-es frissítési rátájú Full HD panelt, amelyekhez NVIDIA GeForce RTX 2070 vagy 2080 Super grafikus vezérlő tartozhat, továbbá elérhető még egy 4K felbontású, 100%-os AdobeRGB színtérlefedettségű verzió is, szintén kétféle választható grafikus egységgel.


[+]

A kommunikációt egy Intel Wi-Fi 6 AX201-es modul, illetve a ház oldalán található RJ-45 csatlakozó segíti, utóbbi port mellett pedig rendelkezésünkre áll még három USB 3.1 csatlakozó, egy kombinált jack ki- és bemenet, valamint egy SD szabványú kártyaolvasó is. A notebook billentyűzete gombonként konfigurálható RGB világítást is kapott, kiosztását tekintve azonban csak az amerikai érhető el, ami annak tudatában érthető, hogy a gyártó gépei csak Észak-Amerikában kaphatók.


[+]

Az Origin PC EVO17-S és NT-17 alapára egyaránt 2000 dollár, amelyet a komponensek változtatásával ennél jóval magasabbra is feltornázhatunk.

Előzmények

Hirdetés