Egy gép, amivel bármelyik platform játékait játszhatjuk? Már létezik!

Az Origin PC a 10. születésnapjára olyan rendszert alkotott, ami lehetővé teszi konzolos játékok futtatását is.

Idén ünnepli alapításának 10. évfordulóját az Origin PC, amely főleg nagy teljesítményű asztali számítógépeiről és notebookjairól ismert. Ennek alkalmából elkészítették a Big O névre keresztelt számítógép utódját, amely egy asztali gép és egy Xbox 360 szerelemgyereke volt, ezúttal azonban még több eszközt raktak össze.


[+]

A Big O 2.0 alapját a gyártó weboldalán konfigurálható Origin PC Genesis egy módosított verziója adta, amelyben egy MSI MEG-Z390 GODLIKE alaplap dolgozik egy Intel Core i9-9900K processzorral és egy NVIDIA Titan RTX grafikus kártyával megtömve, megtámogatva négy darab 16 GB-os Corsair Dominator Platinum RGB modullal. Az adatok tárolásával kapcsolatban sem kell a felhasználónak vakargatnia a fejét, ugyanis két darab, 2 TB kapacitású Samsung 970 EVO NVMe SSD került a gépbe egy 14 TB-os Seagate Barracuda HDD társaságában. A meghajtást sem bízták a véletlenre, a tápegység szerepét egy 1000 W teljesítményű EVGA SuperNova G3 tölti be, a konfigurációt pedig egy Elgato 4K60 Pro capture kártya, és az előre telepített Windows 10 operációs rendszer teszi teljessé.


[+]

Az igazi érdekesség azonban nem ez, hanem az alaplaptálca másik oldalára szerelt áramköri lapok, ezek ugyanis egy Xbox One X és egy PlayStation 4 Pro belsejéből származnak, annyi módosítással, hogy a gyári HDD-ket egy-egy 2 TB-os Seagate Barracuda SSD-re cserélték, a hűtésről pedig egy egyedi építésű Cryogenic rendszer gondoskodik, a két platformhoz passzoló színű hűtőfolyadékkal feltöltve. Ha pedig kinyitjuk a gép előlapját, felfedezhetjük a rendszer utolsó elemét, egy Nintendo Switch felhasználók számára ismerős dokkolót, ahova a mellékelt konzolt tolhatjuk be, így pedig jogossá válik a kijelentés, miszerint ezzel az eszközzel bármelyik PC-s vagy konzolos játékot futtathatjuk.


[+]

A három eszköz egy beépített HDMI switchre lettek csatlakoztatva, így elegendő egy kábelt rákötni a tévére, a három bemenet között pedig egy vezeték nélküli távirányítóval váltogathatunk, a PC videokártyáját pedig összeköthetjük ugyanazzal a tévével, de akár egy második monitorral is, így két rendszert is futtathatunk egymással párhuzamosan.

Aki máris nyúlna a bankkártyájáért vásárlás céljából azt el kell keserítenünk, ugyanis ebből a szörnyetegből mindössze egyetlen darab készült. Jó hír viszont, hogy az erről készült videót bárki megnézheti az Unbox Theraphy csatornán, akinek túl sok a nyála és kicsorgatná a felesleget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés