Notebook VGA-kat fogadó alaplapot tett le az asztalra az ASRock

Az asztali Intel processzor mellé MXM Type-B dedikált kártya kerülhet.

Hirdetés

Az ASRock megmutatta, milyen lesz H110-STX MXM alaplapja, aminek már a típusneve is árulkodik legfontosabb tulajdonságairól, többek között a Micro-STX formátumról, a H110 vezérlőhídról, ebből kifolyólag az LGA1151 processzorfoglalatról, valamint a dedikált notebook VGA-k számára fenntartott MXM sín meglétéről - amit ennek megfelelően eredetileg notebookokban alkalmaznak az egyes gyártók. A PCIe 3.0 x16 interfészen kapcsolódó Type-B foglalat 120 wattos TDP-ig fogad modulokat, ami szép és jó, csak épp beszerezni nem könnyű őket, de ha mégis, akkor általában borsos összeget kérnek értük - legalábbis az újakért biztosan.


[+]

Az alaplapot ellátták továbbá két darab DDR4 SO-DIMM foglalattal, amikbe összesen 32 GB RAM kerülhet, két SATA 6 Gbps csatlakozóval és hozzájuk tápkimenetekkel, valamint egy Key-E M.2 foglalattal Wi-Fi/BT kártyákhoz, és ezen kívül kapott két Key-M M.2 foglalatot is, SSD-k számára. Képkimenetből többféle is helyet kapott rajta, a két HDMI-ből az egyik az IGP-hez, a másik az MXM modulhoz kapcsolódik, míg a DisplayPort és a mini DisplayPort csatlakozóaljzatok is az MXM-hez vannak bedrótozva.


[+]

Thunderbolt is van, méghozzá USB 3.1 Type-C aljzat formájában, de hagyományos USB 3.0-s aljzat is fellelhető rajta, összesen három darab. Van továbbá Gigabit Ethernet csatlakozó, két sztereó jack, míg alaplapi tűs kivezetés formájában S/PDIF digitális audiokimenet. További csatlakozósorok is láthatóak a hagyományos 2.0-s USB-k és az ASUS Aura Sync világítási rendszer számára.


[+]

A tápellátás 19 voltos külső tápegységgel történik, ami jár az alaplaphoz. Sajnos az árról egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés