Hirdetés

Széles tartományban kezeli a FreeSync technológiát a Nixeus NX-VUE24A

A Nixeus nyugaton ismertebb márkának számít, mint itthon, ugyanis több játékosoknak szánt kijelzőt is piacra dobtak már. A vállalat azonban már korábban mondta, hogy készülnek egy olyan FreeSync technológiát támogató modellel, amely 30 Hz-től 144 Hz-ig skálázódó frissítést kínál. Utóbbi nem jellemző a VESA Adaptive-Sync technológiát használó aktuális kijelzőkre, de technikai akadálya egyáltalán nincs, csupán a megfelelő panel és vezérlés kell hozzá.

A Nixeus NX-VUE24A egy 24 hüvelykes kijelzőt használ, a natív felbontása pedig 1920x1080 pixel. A TN panelre épülő újdonság természetesen nem kínál majd túl jó betekintési szögeket, viszont a válaszideje mindössze 1 ezredmásodperc lesz (szürkéből szürkébe váltás esetén), amit a 300 cd/m²-es fényerő, valamint az 1000:1 statikus kontrasztarány egészít ki.

Az állítható magasságú, dönthető és forgatható állványon dolgozó a kijelzőre került egy DVI-D, egy D-Sub, egy HDMI és egy DisplayPort 1.2a jelzésű bemenet. Természetesen a FreeSync eléréséhez az utóbbit kell használni. Fontos kiemelni, hogy a HDMI interfészen keresztül maximum 120 Hz-es frissítés állítható be, így a 144 Hz eléréséhez DVI-D vagy Displayport szükséges.

A Nixeus NX-VUE24A szállítása a következő héten kezdődik meg az ára pedig 350 dollár lesz, vagyis lényegében annyiba kerül, mint a hasonló képességekkel felruházott konkurens modellek.

Előzmények

Hirdetés