Jövő tavasszal jön a Konami retrokonzolja

Hamarosan újraélhető lesz a 16 bites éra eleje.

A Konami az idei E3-on jelentette be, hogy a 16 bites érát megkezdő TurboGrafx-16 konzol kap egy klasszikus kiadást, amely TurboGrafx-16 Mini néven érkezik. Mára kiderült, hogy az új retrokonzol a következő év márciusában startol, és 100 dollár körül lehet majd az ára, de ez még nincs konkrétan bejelentve.

A Konami háromféle modellt kínál a piac számára. A hardver a belső tekintetében minden bizonnyal megegyezik majd, a különbség a játékkínálatban, illetve a dizájnban lesz majd: USA TurboGrafx, Japán PC Engine, míg Európa Core Grafx kialakítású verziót kap. Eszerint lesznek egyébként elnevezve is: TurboGrafx mini, PC Engine mini és Core Grafx mini.

A játékok tekintetében a Konami három videóban foglalta össze, hogy az egyes modellekre mely címek kerülnek előtelepítésre. Természetesen mindegyik konzol HDMI kimeneten keresztül kapcsolódhat majd a tévére, USB kábelen keresztül szerzik a működéshez szükséges energiát, illetve a csomag része egy gamepad is.

A konzolok egészen pontosan március 19-én startolnak. Aki esetleg előrendelésben gondolkodik, az Amazon oldalán elérhető a Japán és USA számára szánt modell.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés