Pár hónapig kínál még online szórakozást a Nintendo két legsikeresebb konzolja

A Nintendo bejelentette, hogy az idei év közepén alaposan megcsonkítja két legsikeresebb konzoljának online funkcionalitását. Május 20-án a vállalat lekapcsolja a Nintendo Wii asztali és a Nintendo DS kézikonzol többjátékos szórakozásához szükséges alapot, ezzel pedig lényegében megszűnik az online játék lehetősége, más, internetet igénylő szolgáltatás azonban megmarad.

Fontos kiemelni, hogy az online játék lehetősége szoftveres szinten szűnik meg, így az érintett – alábbi oldalon felsorolt – Nintendo Wii és DS játékokkal akkor sem lehet majd online szórakozni, ha a felhasználó Nintendo Wii U és 3DS gépeket használ. A változással a vállalat minden bizonnyal az új generációs gépek, illetve hozzájuk tartozó új játékok beszerzésére próbálja rávenni az aktuális felhasználóbázisát.

Az online szórakozás kapcsán a Nintendo Wii egyik legnépszerűbb címe a Mario Kart volt, melynek jön is az új változata a Nintendo Wii U konzolhoz. Ráadásul a „sors” úgy hozta, hogy a Mario Kart 8 című alkotás pont május végén jelenik meg, de az új Super Smash Bros is befut még idén, ami szintén rendkívül népszerű a játékosok körében. Az üzleti érdek tehát tisztán látszik, és akár még be is jöhet, hiszen Mario Kart nyújtotta szórakozásról nem könnyű leszokni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés