Kevesebb Wii U eladásával számol a Nintendo

A Nintendo Wii U az új konzolgeneráció legnagyobb vesztese, mivel nagyjából 4,5 millió konzol talált eddig gazdára, de a vállalat folyamatosan tartotta magát ahhoz az állásponthoz, hogy a március 31-én véget érő 2014-es üzleti évben 9 millió konzolt is képesek eladni. Már az elmúlt esztendő végén is teljesen világos volt, hogy ez gyakorlatilag képtelenség, amit a japán cég is belátott, így 2,8 millióra csökkentették a korábbi előrejelzésüket. A jelenlegi szituációban még ez is egy rizikós szám, de az új játékokat beleszámolva talán tartható lesz.

A Nintendo számára azonban a kézikonzolok piacának leigázása sem megy tervszerűen, hiszen a 3DS jelzésű masinából is várhatóan 13,5 millió fogyhat a 2014-es üzleti évre tervezett 18 millió helyett. Szerencsére Satoru Iwata, a vállalat vezetője belátta, hogy a termékeken az exkluzív játékok sem segítenek, így új üzleti stratégia kidolgozásán fáradozik a vezetőség. Ennek köszönhetően vizsgálják a piacon elterjedt okostelefonok és tabletek felhasználásnak lehetőségét. Ez ugyanakkor a Nintendo szerint nem olyan egyszerű, hogy szimplán elkészítsenek egy Mario játékot okostelefonokra.

A Nintendo számára az is nehézség, hogy a konkurens Microsoft Xbox One és Sony PlayStation 4 eladásai minden várakozást felülmúltak, ami világos üzenete annak, hogy nem az asztali konzolok piacával van gond és a potenciális vásárlóbázis igen nagy. A vállalat egyszerűen csak nem tudja megszólítani őket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés