Csináljunk okostelefonunkból 2 az 1-ben noteszgépet!

A Nex Computer megoldásával valami ilyesmit tehetünk, de a Steam Deck tulajok is a célközönség részét képezik.

A Nex Computer bejelentette, hogy piacra dobja a NexDock Wireless névre keresztelt eszközét, ami lényegében 2 az 1-ben laptoppá változtatja az okostelefonunkat.


[+]

A termék tulajdonképpen egy notebooknak látszó dokkoló-szerűség, amihez Bluetooth-szal vagy Miracasttal, esetleg 15 wattos USB Type-C kapun keresztül hozzákapcsolhatjuk az asztali üzemmódot támogató androidos készülékünket, netán Steam Deckünket, és élvezhetjük a 13 hüvelykes, Full HD-s IPS érintőkijelző, illetve a többgesztusos touchpaddel kiegészített, dedikált chiclet billentyűzet előnyeit. A beépített, 5800 mAh-s akkumulátor nagyjából 7 órára elegendő kakaót képes tárolni, és vezetékes kapcsolódás esetén természetesen (15 wattal) tölti is a rákötött apparátust.


[+]

Az alumíniumházas, 360 fokos zsanérral ellátott konstrukció balján az előbb emített, 15 wattos USB Type-C csatoló, továbbá egy mini HDMI konnektor található, míg jobbján még két USB Type-C aljzat (az egyik a belső telepek tankolására van, a másik csak OTG passthrough-s tárolókat ismer fel, de a zsinóros gamepadünket szintén ide dughatjuk be), egy micro SD kártyaolvasó és egy 3,5 mm-es audio jack állomásozik. Azt érdemes megjegyezni, hogy az alapból 60 Hz-es képernyő wireless párosítás után csupán 30 Hz-et garantál, ami hétköznapi feladatok (például böngészés, e-mailezés) megteszi, de a játékos kedvűek jobban járnak a madzagos működéssel.


[+]

A jópofa ketyere 350 dollárért már megrendelhető a gyártó webshopjában, ám ha nincs szükségünk wireless képességekre, a szimpla NexDock 360-ért 300 dollárt kérnek a kasszánál. A kompatibilis telefonokra vonatkozóan olvasóink itt lelhetnek fel némi pluszinformációt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés