15,6”-es kijelzővel érkezik a NexDock XL

A nagyobb méret mellett vezeték nélküli töltést is kínál a Nex Computer újdonsága

Még februárban jelent meg a piacon a Nex Computer a NexDock Wireless dokkolóval, mely tulajdonképpen egy régi koncepciót élesztett újra. A gyártó most egy nagyobb, 15,6”-es kijelzővel szerelt változatot is készített, NexDock XL néven.


[+]

Az újdonság nem pusztán fizikailag lett nagyobb, de immár vezeték nélküli töltést is kínál a billentyűzet mögé helyezett és tapipadként is bevethető okostelefonnak. Maga a dokkoló egy 1080p felbontású képernyőt kínál, mely 120 Hz-es frissítésű, 300 nites és 100%-os sRGB lefedettséget biztosító színtérrel rendelkezik. Beépített akkumulátora 57 Wh kapacitású, a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet jobb oldalán pedig numerikus rész helyett egy állított, kis méretű tapipadot helyeztek el (ez lehet a telefonnal kiváltani). Ebben a helyzetben működik a 15 wattos Qi töltés is.


[+]

Csatlakozóból a NexDock XL egy USB 3.1-et (Type-C interfész, DisplayPort Alt Mode funkcióval) és egy mini HDMI 1.4a-t kínál, de kapunk egy USB 3.1 Gen 1-es Type-A portot, analóg hangot, microSD foglalatot és töltéshez egy Type-C-t is. Ahhoz képest, hogy az eszköz belsejében nem sok hardvert találunk, nem valami apróságról van szó: 360 x 240 x 17 mm-es méretekkel és 1,91 kg-os tömeggel rendelkezik. Akit érdekel, az 100 dollár előleg befizetése mellett már megrendelheti a 349 dolláros NexDock XL-t, mely várhatóan idén a negyedik negyedévben érkezik majd meg – amennyiben összejön a legalább 1000 darabos előrendelés.

Előzmények

Hirdetés