Arlo, az igazán wireless házi kamera

Ha hinni lehet a tech jósoknak, a következő nagy dobás az Internet of Things vagyis a dolgok internetje lesz. Ez a misztikus kifejezés nagyjából azt jelenti, hogy rengeteg olyan eszköz kerül egymással összekapcsolva az internetre, melyek eddig csak önállóan, offline léteztek. Ennek a trendnek az egyik kiváló képviselője a Netgear legújabb fejlesztése, a teljesen vezeték nélküli Arlo megfigyelő kamera.

És itt a teljesen vezeték nélkülit a szó abszolút értelmében kell venni, a nagyjából szappannyi méretű dobozkának semmiféle zsinórja sincsen, a képet Wi-Fi-n továbbítja, áramellátásáról pedig négy darab CR123 elem gondoskodik, melyekkel akár több hónapig is üzemképes. Kábelmentessége révén az Arlo pofonegyszerűen telepíthető, kvázi akárhová letehetjük, és mivel teljes mértékben vízálló, akár szabadtérre is telepíthető. Kapunk hozzá nagyon ügyes, mágneses tartót, ami könnyedén a falra vagy mennyezetre rögzíthető, de akár egyszerűen a polcon is hagyhatjuk.

Meglepő, de az Arlo kamerának nincs saját tárhelye, felvételét nem memóriakártyára, hanem a felhőbe menti. Ráadásul nem is rögzít állandóan, csak akkor kapcsol be, ha mozgásérzékelője valami eseményt érzékel, vagy okostelefonnal, tablettel (esetleg PC-vel) aktiváljuk, és nézni szeretnénk, mit lát éppen. A termék 720p felbontású felvételre képes, látószöge 130 fokos, sötétben infravörös LED világítás segíti a működését, a fenti videó szerint kifejezetten hatékonyan.

A Netgear Arlo kamerája a jövő év elején kerül fogalomba. A két kamerát és a rendszer működéséhez szükséges központi egységet tartalmazó csomag jövő januárban 350 dolláros ajánlott árral indít az amerikai piacon, további kamerát pedig 170 dollárért kínálnak majd - egyszerre akár négy kamera képe is követhető. A kezdeti funkciók és lehetőségek kínálata minden bizonnyal bővülni fog a jövőben, a Netgear szorosan együttműködik például a Wi-Fi-alapú okoslámpát fejlesztő LIFX-szel a kamerák és lámpák integrálása során.

Azóta történt

  • Sokkal gyorsabb lett a Bluetooth

    Megérkezett a Bluetooth 4.2, ami végre támogatja az IPv6 protokollt is. Jó hírekkel szolgálhatunk a Bluetooth LE kapcsolatra képes eszközök tulajdonosainak is.

Előzmények

Hirdetés