Nem remekel a tabletpiacon az Acer

Az Acer az idei évre 5-7 millió tablet leszállítását tervezte, de úgy néz ki, hogy ezt nem tudják teljesíteni, így júniusban az előzetes célokat 2,5-3 millió termékre módosították. Iparági elemzők szerint ebből legjobb esetben is csak 2 millió valósulhat meg, de a vállalat mindent megtesz, hogy az új célokat elérje. Többek közt csökkentik az Iconia Tab A500 árazását, mely hamarosan 395 dollárért is hazavihető lesz, ami nagyjából 50 dolláros változást jelent.

A vállalat kínálata nem mondható rossznak, hiszen az Android operációs rendszert futtató A500-as modellben NVIDIA Tegra 2 található, míg a Windows 7-es, W500-as termék az AMD Brazos platformjára épít, sőt a processzorgyártó még azt is vállalta, hogy az 5 watton üzemképes C-50-es APU-kat is kiválogatja az Acer számára. Ezzel mindkét masina igazi multimédiás mindenes, amit az Acer blogunkban folyamatosan alá is támasztunk. Ettől függetlenül az Apple iPad 2 ellen nagyon nehéz versenyezni, és ez az Acer eredményein is meglátszik.

Természetesen nem csak az Acer van gondban. A tajvani források szerint az Asus Eee Pad Transformer jelzésű megoldása sem remekel a kasszáknál, és augusztus közepére ennek a tabletnek is csökkenhet az ára. Ez persze egyfajta lavinát is elindíthat az androidos tabletek esetében, hiszen az Acer és esetlegesen az Asus akciójára a legtöbb konkurens biztosan válaszolni fog. A potenciális vásárlók számára mindez örömhírként hat, a vállalatok pedig remélik, hogy a drágább és erősebb androidos tabletek iránt nő majd a jelenleg nem túl meggyőző kereslet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés