Hirdetés

Befutott a Dell 21:9-es ultra-szélesvásznú monitora is

A Dell UltraSharp U2913WM jelzésű monitoráról először szűk két hónappal ezelőtt tett említést a gyártó, azonban az egyelőre különcnek számító, 21:9-es képarányú kategóriában az LG EA93 volt az első fecske, ennek érkezéséről november elején mi is szót ejtettünk. Szerencsére a Dell-re sem kellett sokat várni, a napokban a gyártó ultra-szélesvásznú modellje is elrajtolt.


[+]

A 29”-es, LED háttérvilágítású kijelző felbontása 2560x1080 pixel, a panel pedig AH-IPS típusú, így a Dell széles, 178 fokos betekintési szögeket és több mint 99%-os sRGB színtartomány lefedést ígér. Ehhez 1000:1 statikus kontrasztarány, 300 cd/m² fényerő és szürkéből szürkébe (GTG) váltás esetén 8 ms-os válaszidő társul. Természetesen olyan képjavító eljárások is megtalálhatók a fedélzeten, mint a Smart Video Enhance, amely automatikusan érzékeli, ha a monitoron videót jelenítünk meg, a színeket és az élességet a tartalomnak megfelelően optimalizálja.


[+]

Az állvány a szokásos döntésen kívül 130 mm-es tartományban magasságállítást és elforgatást (pivot) is lehetővé tesz, ezzel lényegesen többet nyújt az LG EA93 egyszerű, de annál látványosabb talapzatánál. Persze hátoldalán szabványos VESA furatok sorakoznak, így egyedi, speciális állványok használatának sincs akadálya. Ezen képességek birtokában a Dell munkához és kikapcsolódáshoz is ideális társnak hiszi a megnyújtott UltraSharpot, a kategória második tagjaként viszont még el kell fogadtatnia a felhasználókkal a szokatlan, de bizonyos esetekben kifejezetten hasznos képarányt.


[+]

Csatlakoztathatóságban sem lesz hiány, a dual-link DVI-D mellett egy-egy DisplayPort 1.2 kimenet és bemenet, Mini DisplayPort, HDMI és VGA aljzatok sorakoznak, sőt egy négyportos USB 3.0 szabványú HUB is a felhozatal részét képzi. A legtöbbször felesleges, néhány wattos csipogókkal nem terhelték a monitort, így kávája kifejezetten karcsúnak mondható. A Dell UltraSharp U2913WM máris elérhetővé vált, vételára 699 dollár.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés