A Snap létrehozta a szelfidrón kategóriát

A Snapchat applikációval híressé vált cég apró drónja mindössze néhány métert képes repülni, ami pont elég egy szelfire.

A Snapchat applikációt is jegyző Snap a tegnapi, szokásos éves konferenciáján leleplezte első, Pixy névre keresztelt drónját. A mindössze 101 grammos quadcopter tenyérnyi méretéből adódóan igen apró akkumulátorral lett megáldva, ami a cég állítása szerint 5-8 „rövidebb repülésre” elegendő. Ez ugyanakkor elég is lehet, hiszen a Pixy nem arra lett kitalálva, hogy fél órákat repkedjünk vele, mialatt a YouTube legszebb videóit forgatjuk le.


[+]

A Pixy olyannyira a szelfigenerációnak lett tervezve, hogy nem is jár hozzá semmilyen kontroller (sem fizikai, sem virtuális), a hagyományos értelemben véve irányítani sem tudjuk, sőt, SD szabványú kártyahely sem található benne. Az apróság mindössze arra képes, hogy a házán elhelyezett gombok segítségével válasszunk a néhány, előre beprogramozott repülési mód közül (lebegés, körözés, követés), ezt követően automatikusan felemelkedjen a tenyerünkből, majd repülés közben 2,7K felbontású videókat vagy 12 megapixeles fotókat készítsen, amiket aztán vezeték nélkül az okostelefonunkra telepített Snapchat applikációba továbbít szerkesztés, vagy azonnali megosztás céljából.


[+]

A fő kamera mellett a Pixy egy másik, alul elhelyezett képrögzítővel is rendelkezik, ami a drón navigációját segíti, arról azonban nem esik szó, hogy a rendszer képes-e például akadályok kikerülésére (valószínűleg nem), azt viszont érzékeli, ha alá tartjuk a kezünket, ezzel gyakorlatilag elindíthatjuk a landolási folyamatot.

A Snap Pixy korlátozott darabszámban már elérhető az Egyesült Államokban és Franciaországban, 230 dolláros áron, plusz 20 dollárért pedig két extra akkumulátort is vásárolhatunk mellé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés