Rárepül a betörőre a Ring új biztonsági kamerája

Az Amazonhoz tartozó gyártó egy drón és egy IP kamera szerelemgyerekét dobja piacra 2021-ben.

A tegnapi Amazon rendezvényen a Luna mellett új hardverek is bemutatásra kerültek, közülük talán a legérdekesebb a Ring Always Home Cam. A ketyere tulajdonképpen egy Ring biztonsági kamera és egy drón keresztezéséből született, hiszen a fehér töltőállomás felső, fekete része bizony szükség esetén képes felszállni és körberepülni a házat a felhasználó által előre beprogramozott útvonalon.


[+]

A drón alján egy komolyabb felbontású kamera is található, amelynek képét okostelefonunkról távolról is figyelhetjük, így bármikor körbenézhetünk a lakásban. Az egység képes arra is, hogy a házban elhelyezett mozgásérzékelők, vagy ajtónyitást érzékelő szenzorok jelére működésbe lépjen és automatikusan az illetéktelen behatoló felé vegye az irányt. Persze az ijesztésen kívül mást nem tud tenni, nem tudja megakadályozni, hogy a gazember lecsapja egy lapáttal a drónt és bedobja a zsákba az ékszerek mellé, de olyan szempontból segíthet, hogy közelebbi felvételünk lesz a behatolóról, aki ráadásul szinte biztosan belenéz a kamerába.

A fenti demonstráción láthatjuk, hogy kell elképzelni a dolgot, ám fontos megjegyezni, hogy ez nem a végleges termékbe kerülő kamera képe, az anyagot csak illusztrációnak szánták. A vállalat külön kiemelte, hogy a kamera és a mikrofonok semmit nem rögzítenek, amíg a drón töltőn van, csak akkor kapcsolnak be, amikor a drón felszáll a helyéről, vagyis nem kell attól félnünk, hogy a cég munkatársai szabadidejükben a vasárnapi ebéden elhangzottakat figyelik.


[+]

A Ring Always Home Cam a tervek szerint jövőre kerül majd piacra, méghozzá 250 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés