Hirdetés

Nagyobb és gyorsabb lesz a legextrémebb notebook

Hatalmas fizikai méretek és minden eddiginél nagyobb grafikus teljesítmény jellemzi a Clevo legújabb óriásgépét, mely a nyár elején bemutatkozott M590K típust – a világ első SLI-s noteszgépét – váltja a többnyire ODM-ként működő gyártó termékpalettáján. Az M590KE típus is SLI-kompatibilis hordozható számítógép lesz, az újdonság azonban még elődjénél is nagyobb teljesítményű grafikus magokat, valamint nagyobb képátlójú kijelzőt kap. Az újdonság nemcsak nagyobb, hanem nehezebb is lesz elődjénél; az M590KE tömege 6,8 kilogramm körül alakul, ezzel a Clevo legújabb csúcskategóriás gépe alighanem a konzumer szegmens eddigi legsúlyosabb notesze.

Az előzetes specifikációk alapján elmondható, hogy az új óriásgép behozta az Acer előnyét a noteszgépek mezőnyében – eddig ugyanis csak az ismert tajvani gyártó kínálatában volt elérhető 20,1 hüvelykes kijelzővel szerelt hordozható PC. A Clevo M590KE 20,1 hüvelykes képátlójú, GlareType kijelzője mindazonáltal maximálisan csak WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontást nyújt, a méretéhez képest átlagos felbontású TFT-t azonban a mobil szegmens ma elérhető legerősebb grafikus alrendszere szolgálja ki. A gépekben elsők között tűnhet fel az NVIDIA legújabb, GeForce Go 7950 GTX típusú GPU-ja, ráadásul mindjárt párban, összesen 1 GB grafikus memóriával megtámogatva.


Clevo M590KE: nem túl szép, de bivalyerős
Forrás: Engadget

A Clevo M590KE-be egymagos Turion 64 vagy kétmagos Turion 64 X2 CPU-k passzolnak, a konfigurációk memóriáját egészen 2,8 GB-ig lehet bővíteni, valamint a GPU-khoz hasonlatosan a Serial ATA merevlemezeket is párban fogadhatja a csúcsnotesz (a HDD-k RAID 0 és 1 üzemmódokban is összeköthetők), hiányzik azonban a nextgen optikai egység (a gép egyelőre csak DVD-íróval kerül forgalomba). Az asztal PC-ket megszégyenítő teljesítménnyel és repertoárral rendelkező M590KE szériafelszereltségéhez tartozik többek közt a 802.11a/b/g szabványokat ismerő vezeték nélküli hálózati vezérlő, a Bluetooth modul, a 4 az 1-ben kártyaolvasó, a hibrid tévétuner vagy a webkamera is.

A 45,7 centiméter széles, 33,02 centiméter mély és 4,7 centiméter vastag M590KE-hez egy 12 cellás akkumulátort mellékel a gyártó, ám fél óránál sokkal tovább tartó telepes működést még ez a szokatlanul nagy kapacitású áramforrás sem biztosít az óriásnotesznek.

A világ legerősebb noteszgépének hazai forgalmazásával kapcsolatban egyelőre nem jutottunk információkhoz; ha piacra is kerül az újdonság Magyarországon, a hazai premier már csak jövőre lehet esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Clevo

Előzmények

Hirdetés