Quad SLI-s notebookot jelentett be egy ismeretlen cég

Döbbenetes műszaki paraméterekkel rendelkezik az a hordozható számítógép, melyet a minap jelentett be a hazánkban gyakorlatilag teljesen ismeretlen L International Computers Inc. A Liebermann Computersből újjáéledő cég többek között Core 2 Extreme CPU-t és négy grafikus processzort épít Metropolis fantázianevű laptopjába – csak éppen azt nem tudni, mikor és mennyiért. Hasonló kialakítású gépeket eddig csak asztali PC formájában dobtak piacra, meglehetősen korlátozott példányszámban és az eredeti termékbejelentéshez képest jelentős késéssel.

A Metropolis hordozható számítógépek mindazt a teljesítményt nyújtanák, amit a csúcskategóriás asztali konfigurációk, ötvözve a hordozhatóság előnyeivel. A hírt először közlő X-bit labs oldal ugyanakkor maga is felhívja a figyelmet arra, hogy az L International Computers már többször bizonyította, hogy hangzatos ígéretei mögött nincsenek valós termékek, így a bejelentést nem árt fenntartásokkal fogadni. A hihetetlennek tűnő specifikációk listáját olvasva csakugyan van rá esély, hogy a 3,37 GHz-es órajelen járatott Core 2 Extreme X6800-as CPU-t, 4 gigabájtnyi DDR2-800-as memóriát, HD DVD meghajtót, valamint négy (!) GeForce Go 7900-as grafikus modult tartalmazó, 19 hüvelykes kijelzővel ellátott Metropolis egyelőre jó eséllyel nem több egy fantomterméknél.

A noteszgépek teljesítménycsúcsát jelenleg az SLI-s rendszert is magába fogadó Clevo M590K nyújtja, ezt a gépet vásárolja meg és adja el több márka saját neve alatt, mint csúcskategóriás modellt. Az egyelőre meglehetősen csekély mértékű piaci érdeklődés miatt a Clevón kívül más gyártó lényegében nem is foglalkozik ilyen jellegű konfigurációk építésével, a vállalat márpedig tudomásunk szerint belátható időn belül nem tervezi hasonló konfiguráció gyártását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés