Hirdetés

Működik az Intel Moorestown

Hirdetés

Nagy jövőt lát az Intel a mobil internetes eszközökben. A most zajló tajvani IDF-en az előző, Atom processzort felhasználó MID-ek után az újabb generáció lelkét adó Moorestown platformot demózta. Az erre épülő termékek leghamarabb 2009-ben, de legkésőbb 2010-ben kerülhetnek a piacra. A rendszer továbbra is a Sytem-On-Chip felépítésre alapoz.

A szilíciumlapkán a Lincroft kódjelű egység található, ami magába foglal egy 45 nanométeren gyártott processzort, grafikus vezérlőt, memóriavezérlőt és videó kódoló/dekódoló egységet. Mellette kapott helyet az I/O hub, ami Langwell kódjellel fut és számos vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget kínál, többek között 3G, WiMAX, Wi-Fi, GPS, Bluetooth és mobiltévé csatlakozást is. Ezenkívül a különféle tárolókhoz is kínál kapcsolódási felületet, és a megjelenítő eszközök interfésze is itt található.

A folyamatos fejlesztések egyik fontos területe az energiatakarékos működés, az Intel szerint az eddig megjelent, Atom processzorra épülő MID-ekhez képest az új platform tizedannyi energiát használ fel készenléti állapotban.

Említésre került a közelgő Nehalem architektúrára épülő rendszerek bevezetésének időbeni sorrendje is. A hamarosan megjelenő, asztali gépekbe, valamint szerverekbe szánt processzorok a Nehalem-EP (Efficient Performance), a mobil és kisebb teljesítményű asztali gépekbe szánt, csökkentett képességű verziók a Nehalem-EX felépítést kapják. Utóbbiak kódneve Havendale, Lynnfield, Auburndale és Clarksfield, megjelenésük 2009 második felében várható.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés