Jövőre minden szegmensben a Nehalem fog hódítani

intel

Az Intel Nehalem architektúra első asztali példányai november közepén startolnak Intel Core i7 névre keresztelt, Bloomfield kódnévvel fémjelzett termékek formájában. Az LGA1366-os tokozású processzorok a hozzájuk tartozó X58-as chipset társaságában jelennek meg, elsősorban a felsőkategóriát képviselve. Az olcsóbb szegmensekben továbbra is a Core 2 rendszerek fognak a piaci részesedésért küzdeni. Az idősödő termékek leváltása 2009 harmadik negyedévében esedékes, amikor is megjelennek az LGA1156-os foglalatba illeszkedő processzorok és a hozzájuk való P55 Express chipset.

Az Ibex Peak, azaz a P55 lapkakészlet tulajdonképpen egyetlen chipből áll, a 16 csatornás PCI Express és a kétcsatornás memóriavezérlőt pedig a processzor fogja tartalmazni. Az LGA1156 foglalatba a négymagos Lynnfield és az Intel GMA család alapjaira építkező integrált grafikus processzort is tartalmazó, kétmagos Havendale processzor fog beleilleni. Utóbbi az olcsóbb irodai és gyengébb teljesítményigényű multimédiás gépekbe lesz ideális. A P55-ös lapkát a jelenleg is alkalmazott DMI link fogja összekötni a processzorokkal. A chip nyolc PCI Express csatorna és egy Gigabit Ethernet vezérlő mellett 14 USB 2.0 és 6 darab SATA-300 portot fog tartalmazni.

A Calpella platformra építkező mobil gépekbe a Clarksfield processzor lesz beszerelhető, mely a Lynnfield leszármazottjának is tekinthető. A  hozzá való lapkakészlet az Ibex Peak-M kódnevet kapta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés