Július végén kerül piacra az első Gigabyte MID

A Gigabyte M528 jelzésű hordozható internetező eszköze, azaz MID-je elsőként a tajvani üzletekben jelenhet meg július végén, mégpedig valamivel kedvezőbb áron, mint amire korábban számítani lehetett – írja a UMPCPortal. A lap értesülése szerint a szigetországban 750 dolláros áron lehet majd hozzájutni, amiben benne lesz a HSDPA mobilkommunikációs modul is, előfizetésről, SIM kártyáról viszont külön kell gondoskodni, ha valaki ki szeretné használni ezt a lehetőséget.

Gigabyte M528

A kis készülék a hivatalosan Intel Centrino Atom néven ismert, Menlow kódnevű platformra épül, egy 800 MHz-es Atom (Silverthorne) processzort tartalmaz. 4,8 hüvelykes, 800x480 pixel felbontású érintőkijelzőjét integrált grafikus vezérlő hajtja meg. A munkamemória 512 MB méretű, a háttértár pedig egy 4 GB-os SSD; a rendszer teljesítményéhez és tárkapacitásához illően egy egyszerűen kezelhető felhasználói felületű Linux kerül a kis gépre.

Az M528-at egy 0,3 és egy 3 megapixeles kamerával látják el, van beépített GPS-vevője, 802.11b/g Wi-Fi és Bluetooth adaptere, és szétcsúsztatható szerkezetéből adódóan a billentyűzetről sem kell lemondani. Érdekesség, hogy a normál USB host port mellett van egy mini-USB kliensport is, azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy utóbbin keresztül az SSD-t vagy csak a memóriakártya-olvasót lehet elérni egy másik számítógépről. A Gigabyte MID-jének tömege 340 gramm, mérete 152 x 80 x 23 mm; 2700 mAh-s akkumulátorának üzemidejét nem közölték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés