Elérhetők az új mobil GeForce-ok az MSI notebookokban

Az MSI bejelentette, hogy az új GT és a GS sorozatú notebookok esetében használja majd az NVIDIA nemrég bemutatott GeForce GTX 970M és 980M jelzésű mobil MXM moduljait.

A GT72-es csúcsmodellt kiemelve az újítás nem módosít sokat, így a 17,3 colos, Full HD-s kijelzővel rendelkező, 428 x 294 x 48 mm-es kiterjedésű és 3,78 kg-os tömegű megoldásban továbbra is marad a Core i7 processzor, a HM87-es vezérlőhíd, illetve a Killer DoubleShot Pro vezetékes és vezeték nélküli hálózati adapter. Ezt a szokásos rendszerkomponensek kiegészítik, mint a maximum 32 GB-nyi memória, vagy éppen az SSD/HDD adattárolók kombinációja, és a játékos notebookokra jellemző funkciók is elérhetők.

Természetesen a GT sorozatból a 15,6 colos opció is frissíthető, illetve a vékonyabb, 19,9 mm-es kivitelű GS Ghost (15,6 colos) és Stealth (17,3 colos) modellek is megkapják a frissítést.

Lényeges extra, hogy az MSI a GT72-es notebookot egyszerűen szerelhetőre tervezte, így a GeForce GTX 970M és 980M MXM modulokat a felhasználó is kicserélheti. Erről a vállalat készített egy részletes videót is:

Az frissítéshez szükséges csomag ma még nem szerezhető be minden országban, de az elérhetőség idővel bővül.

Az MSI játékos notebook esetében az Optimus technológia a GT opciók esetében nem támogatott, míg a GS megoldásoknál elérhető. A GT sorozat szempontjából az Optimus hiánya nem szokatlan, hiszen ez a notebook olyan kategóriába nevez, ahol teljesen megszokott az IGP letiltása a zavartalan és tökéletes játékélmény érdekében. Ez ugyan hordozhatóság rovására megy, de egy közel 4 kg-os masinát mindenképpen csak korlátozásokkal lehet konnektortól távol használni, így a felhasználó inkább azt várja el, hogy sokáig elérhető legyen a terméktámogatás az adott dedikált grafikus vezérlőhöz. A GS sorozat esetében viszont nagyjából 2 kg-os notebookokról beszélünk, tehát képbe kerül a hordozhatóság, ami megér némi kompromisszumot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés