2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

Mobil ATI chipset Intel processzorokhoz

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Könnyű és asztali gépeket helyettesítő notebookokban is helyet kaphat az új Radeon Xpress 200M.

Az ATI február közepén jelentette be Radeon Xpress 200 chipkészletének AMD-alapú noteszgépekbe való változatát, ma pedig az Intel processzorokat tartalmazó notebookokba illő modell megjelenéséről is beszámolhatunk. Mindkét változat a Radeon Xpress 200M jelzést viseli, s a memóriavezérlőtől és a CPU-hoz való kapcsolattól eltekintve azonos szolgáltatásokat nyújtanak.

Az inteles verzió Pentium M, Celeron és Pentium 4 processzorokkal is együttműködik, az energiatakarékos üzem érdekében nemcsak az Enhanced Speedstep technológiát támogatva – saját fogyasztásának mérsékléséről a PowerPlay 5.0 eljárás gondoskodik.

A chipset egy X300 grafikus magot tartalmaz, különálló videochip PCI Express x16 interfészen csatlakoztatható hozzá, amely mellett még négy PCIe-vezeték áll rendelkezésre. A memóriavezérlő DDR RAM-okat 400 MHz, DDR2 modulokat pedig 667 MHz effektív órajelig támogat. Az integrált GPU a HyperMemory technológián keresztül a rendszermemóriát használva legfeljebb 128 MB RAM-ot képes kezelni.

A lapkakészlet nyolc USB 2.0 portot, IDE és RAID 0-t és 1-et támogató Serial ATA interfészeket, valamint 7.1 csatornás hangot kínál. A legnagyobb notebook-gyártók máris bejelentették, hogy hamarosan az új lapkakészlettel szerelt modelleket dobnak piacra.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.