Hirdetés

Mindent tudó NEC DVD-író

A Sony és a Memorex után az NEC vállalat is bejelentette ND-1300 típusú DVD-R, DVD-RW, illetve DVD+R és DVD+RW lemezeket egyaránt támogató készülékét.

A márciustól boltokba kerülő NEC ND-1300 nevű termék ára 349 euró lesz és a 4,7 GB-os DVD-R lemezeket két- és négyszeres sebességgel, míg a DVD+R korongokat 2,4- és 4-szeres gyorsasággal írja meg. A DVD-RW-ket maximum kétszeres, míg a DVD+RW-ket 2,4-szeres tempóval égethetjük, a szimpla írható CD-ket 16-szoros, az újraírható CD-RW-ket pedig 10-szeres sebességgel tölti meg a készülék. A kész DVD-lemezeket 12-szeresen, míg az adat CD-ket 40-szeresen olvassa.

DVD-k esetén az átlagos elérési idő 140, CD-k esetén 120 ms. Az ATAPI Ultra-meghajtó 2 MB-os pufferrel rendelkezik, ellátták fejhallgató-csatlakozóval, hangerőszabályozóval, valamint egy-egy analóg és digitális kimenettel. A felvételnél segít az eszközbe épített ACTOPC funkció. Az ND-1300 dinamikusan szabályozza az írási sebességet, míg a lézererősség a felhasznált médium reflekciós bevonatának állapotától függően változik. A készülék támogatja a Windows 98SE, 2000, Millennium, XP és NT 4.0 operációs rendszereket.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés