Új külső HP DVD-író

Hirdetés

A HP DVD-írói általában olyan speciális DVD+R/RW-írók, amelyek normál CD-R/RW-ekre is képesek adatokat égetni. Érdekes és örömteli újdonságuk és tulajdonságuk azonban a kor elvárásaihoz igazodó USB 2.0 és Firewire-csatlakozójuk. Ez főleg azoknak hasznos, akik több számítógép között is alkalmazzák DVD-írójukat.

A HP DVD-Writer DVD300e típus vitathatatlan előnye a magasabb írási és olvasási sebessége. Amíg a 200e készülékek 2,4-szeresen tudtak megírni egy DVD+R lemezt, addig az új 300e már 4-szeresen képes erre. A DVD+RW lemezek írási és DVD olvasási sebessége ugyanakkor nem változik (2,4-szeres, illetve 8-szoros). Ezzel szemben a hagyományos CD-R lemezeket elődjével ellentétben nem 12-szeres, hanem 16-szoros sebességgel írja, és nem 32-szeres, hanem 40-szeres sebességgel olvassa. Az újraírható CD-ket mind a két készülék 10-szeres sebességgel írja.

A probléma ennél a készüléknél is a túl magas árban rejlik. Hiába nyújt elődjéhez képest kiemelkedő teljesítményt, a 300e-ért kért 500 eurós darabár (körülbelül 118 ezer forint) sokakat elrettenthet majd e DVD-író megvásárlásától, noha a külső íróknál ez az ár átlagosnak mondható. A vásárlók csak abban reménykedhetnek majd, hogy a 300e megjelenésével egyidejűleg az előd 200e ára, amely most szintén 500 euró, jelentősen csökkenni fog.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés