Mindent beleadott új billentyűzetébe a Corsair

A K100 RGB nem lesz olcsó, de optomechanikus kapcsolókat és rengeteg extrát hoz magával.

Újabb billentyűzettel jelentkezik a Corsair: a K100 RGB érkeztével gyakorlatilag egy új csúcsmodell jelenik meg, letaszítva a trónról a K95 RGB Platinum XT-t. Ennek megfelelő persze az újdonság 230 dolláros ára is, amely átszámítva 70 000 forintot jelent, erre jöhetnek még a különböző terhek.


[+]

Annak érdekében, hogy ez a költség elviselhetőbb legyen, a gyártó mindent beleadott, amit csak tudott: a nagyjából a K95 RGB Platinum XT dizájnját követő egység természetesen gombonként programozható RGB világítással. Jutott a fényorgonából a hátsó peremre is, az effektek és egyéb jellemzők beállítására pedig természetesen továbbra is az iCue szoftver szolgál, de alapszinten a billentyűzetről magáról is elvezérelhetjük ezt-azt.


[+]

Ami a külcsínnél fontosabb viszont, az a kapcsolók, az eddigi tisztán mechanikus megoldások helyett immár a cég saját OPX optomechanikus megoldásainak örülhetünk, amelyeknél 150 millió leütésnek megfelelő élettartamot ígér a cég. A teljes 3,2 mm-es utat kínáló szerkezet már az 1 mm-nél kapcsol, ellenállása pedig 45 grammos. A gomblenyomásokat 4000 Hz-es frekvenciával küldhetjük tovább a számítógép felé, a különböző makrókat, profilokat pedig a 8 MB belső tárhelyen raktározhatjuk el. Természetesen teljes anti-ghosting és NKRO is rendelkezésre áll, a kupakok pedig dupla fröccsöntéssel és PBT-ből készülnek. A jelek átvitelére egy 1,8 m-es, fonott külsővel rendelkező kábel szolgál, amely mellé egy USB 2.0 passthrough csatlakozó is került a K100 RGB hátoldalára. Extraként hat dedikált makrógombot, görgőt és multimédiás vezérlőket is kapunk, a csomagban pedig csuklótámasz, billentyűkiszedő és pótkupakok is vannak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés